Tenis

Nadal: 'Velika mi je čast biti dio ere Velike Trojke'

Matej Kačan • utorak, 01.02.2022.
Nadal: 'Velika mi je čast biti dio ere Velike Trojke'

Španjolac Rafael Nadal nakon osvajanja Australian Opena odao je počast i pohvale svojim velikim rivalima Rogeru Federeru i Novaku Đokoviću...

Nakon što je osvojio Australian Open, Rafael Nadal postao je prvi od Velike Trojke koji je došao do 21. Grand Slama. Novak Đoković i Roger Federer ostali su na 20, ali Nadal smatra da ta brojka i nije baš bitna.

"Na kraju dana, ovo je samo igra i mi smo na neki način postigli i više nego što smo sanjali kad smo bili djeca. Nije više ni toliko važno tko ima 21, tko 20, ili tko završi s 23, a tko s 21."

Nadalu je iznimna čast što je dio Velike Trojke i možda i najjače ere u povijesti tenisa.

"Mislim da smo napravili velike stvari za ovaj sport, ostvarili smo svoje snove i uživamo. Sretan sam što sam mogao biti dio ove ere koja je bila posebna za tenis."

Nadalu je Federer čestitao na društvenim mrežama nakon 21. Grand Slama i činjenice da ga je prestigao, a Nadal iznimno poštuje svog rivala.

"Mnogo mi to znači. Imamo sjajan odnos, skupa smo napravili velike stvari. Velika mi j e čast biti dio njegove ere. Zajedno smo uživali u nevjerojatnim trenucima u povijesti tenisa. Primiti takvu poruku od njega mi mnogo znači. Zna da mu želim dobro, zaista se nadam da će moći opet igrati na velikoj sceni", kazao je Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!