Nogomet

SAD, Kanada i Meksiko novim pobjedama nadomak plasmana

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 03.02.2022.
SAD, Kanada i Meksiko novim pobjedama nadomak plasmana

Odigrani su dvoboji 11. kola sjevernoameričkih kvalifikacija za SP u Kataru, a nove pobjede su ostvarili SAD, Kanada i Meksiko. Najbliže plasmanu su Kanađani...

Nogometna reprezentacija Kanade ostvarila je još jednu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i sada je tek milimetri dijele od plasmana u Katar. U susretu 11. kola kvalifikacija zone CONCACAF, Kanada je na gostovanju u El Salvadoru slavila s 2:0 ostvarivši sedmu pobjedu uz četiri remija.

Kanada sad ima osam bodova više od četvrtoplasirane Paname, a do kraja kvalifikacija još su tri kola. Podsjetimo, tri prve reprezentacije će se direktno kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa ide u interkontinentalno doigravanje.

Pobjedu Kanadi, koja je do sada samo jednom sudjelovala na SP-u, 1986. godine, donijeli su Atima Hutchinson (66) i Jonathan David (90+3).

Važne pobjede ostvarili su i SAD, te Meksiko. Amerikanci su Saint Paulu u Minnesoti pobijedili Honduras s 3:0, a golove su zabili Weston McKennie (8), Walker Zimmerman (37) i Christian Pulisic (67).

Meksiko je kod kuće pobijedio Panamu rezultatom 1:0, a pogodak odluke zabio je Raul Jimenez iz kaznenog udarca u 80. minuti. Tri kola prije kraja kvalifikacija Kanada vodi s 25 bodova, SAD i Meksiko imaju po 21 bod, dok je Panama četvrta sa 17 bodova. U igri za dodatne kvalifikacije je i Kostarika sa 16 bodova.

Sjevernoameričke kvalifikacije za SP u Kataru, REZULTATI:
Jamajka - Kostarika 0:1
SAD - Honduras 3:0
El Salvador - Kanada 0:2
Meksiko - Panama 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!