Afrički kup nacija 2022., nokaut faza, za 3. mjesto, 05.02.2022, 20:00 h
Burkina Faso 4:5 Kamerun
Kamerun

Kamerun izveo suludi preokret i osvojio broncu u raspucavanju

Matej Kačan • subota, 05.02.2022.
Kamerun izveo suludi preokret i osvojio broncu u raspucavanju

Nevjerojatan rasplet na utakmici za treće mjesto Kupa Nacija. Kamerun je do 71. minute gubio 3:0, da bi se na kraju vratio i uzeo pobjedu nakon raspucavanja...

Iako se 70 minuta dvoboja Kameruna i Burkine Faso činilo kako su se snovi o medalji za domaćina Kupa Nacija rasplinuli, Kamerunci su izveli gotovo nemoguć povratak i na kraju su došli do bronce.

U dvoboju za treće mjesto Burkina Faso je dala tri gola između 24. i 49. minute i imala je sve u svojim rukama. Steeve Yago zabio je u 24., a 19 minuta kasnije nesretni vratar Andre Onana šalje loptu u svoju mrežu.

Još gore je po Kamerun od 49. minute kad je zabio Djibril Ouattara, a pogodaka nema u sljedećih 20 minuta. Ušlo se u završnicu, ali i u veliki povratak.

Započelo je sve pogotkom Stephanea Bahokena, a u 85. veteran i najbolji strijelac Kameruna na ovom prvenstvu Vincent Aboubakar smanjuje na 3:2. Isti igrač postaje heroj nacije golom u 87. za remi i penale.

U raspucavanju su svi bili točni, osim jednog čovjeka. Ibrahim Blati Toure izveo je udarac u trećoj seriji, a Onana ga čita i donosi iskupljenje za svoj gaf kod drugog gola pa Kamerun mirnim izvođenjem do kraja dolazi do bronce.

Afrički kup nacija 2022., nokaut faza

za 3. mjesto

Burkina Faso4:5 **Kamerun

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!