Ostali sportovi

Sara Hector vodi nakon prve vožnje, Ljutić 35., otpala Mikaela Shiffrin

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.02.2022.
Sara Hector vodi nakon prve vožnje, Ljutić 35., otpala Mikaela Shiffrin

Počelo je prvo žensko natjecanje na ovim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Nakon prve vožnje veleslaloma u vodstvu je Sara Hector, Mikaela Shiffrin nije završila prvu vožnju, a Zrinka Ljutić ostvarila je 35. vrijeme...

Braniteljica naslova veleslalomske pobjednice iz Južne Koreje, Mikaela Shiffrin ne obraniti titulu. Sjajna Amerikanka nije došla do cilja u prvoj vožnji i razočaravajuće je završila s nastupom.

U vodstvu nakon prve vožnje je Sara Hector koja je potvrdila sjajnu veleslalomsku formu. I u Svjetskom kupu u zadnje vrijeme bila je odlična i ovdje je svakako bila među glavnim kandidatkinjama za odličje.

U prvoj vožnji joj se najviše približila Katharina Truppe koja je sjajno vozila najveći dio staze, napravila manju grešku u završnom dijelu i zaostaje 30 stotinki.

Prijetnja Hector svakako je i sjajna veleslalomašica Federica Brignone koja zaostaje dohvatljive 42 stotinke dok su ostale skijašice ipak s dosta većim zaostatkom.

Razočarala je Petra Vlhova koja se nije najbolje snašla na ovoj stazi i nakon prve vožnje dijeli 13. mjesto s Katharinom Liensberger uz veliki zaostatak sekundu i 78 stotinki.

Zrinka Ljutić u svom debiju na Olimpijskim igrama ostvarila je 35. vrijeme prve vožnje s četiri sekunde i 94 stotinke zaostatka dok se Andrea Komšić nije pojavila na startu.

Druga vožnja na rasporedu je u 7:30.

Veleslalom, prva vožnja:
1. Sara Hector (Švedska) 57.56
2. Katharina Truppe (Austrija) +0.30
3. Federica Brignone (Italija) +0.42
4. Meta Hrovat (Slovenija) +0.92
5. Ragnhild Mowinckel (Norveška) +1.02
6. Nina O'Brien (SAD) +1.25
7. Tessa Worley (Francuska) +1.37
8. Lara Gut-Behrami (Švicarska) +1.51
9. Michelle Gisin (Švicarska) +1.63
10. Wendy Holdener (Švicarska) +1.65
...
35. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +4.94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!