Vodeni sportovi

Dobivena važna bitka: Josip Varvodić izabran za potpredsjednika LEN-a

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.02.2022.
Dobivena važna bitka: Josip Varvodić izabran za potpredsjednika LEN-a

Portugalac Antonio Siklva izabran je za novog predsjednika LEN-a, a Josip Varvodić novi je potpredsjednik...

Hrvatski predstavnik Josip Varvodić izabran je danas na kongresu Europskog plivačkog saveza LEN-a za potpredsjednika te organizacije. Novi predsjednik LEN-a je Portugalac Antonio Silva.

Riječ je o iznimno velikom uspjehu za hrvatski sport, ali i europsko plivanje u cijelosti. Naime, upravo su Varvodić i Silva bili neopravdano suspendirani zajedno s hrvatskim i portugalskim plivačkim savezima od strane bivšeg vodstva LEN-a. Ta se suspenzija kasnije pokazala posve neutemeljenom i svjetska plivačka federacija FINA je zatražila njeno promptno ukidanje. Izbor Varvodića i Silve na čelne pozicije LEN-a dokazuje kako su članovi krovne organizacije europskog plivanja suglasni s njihovom inicijativom za više transparentnosti u sportu, zbog koje su i inicijalno bili suspendirani.

"Zahvaljujem svima koji su podržali izbor Josipa Varvodića, a osobito našem prijatelju iz Hrvatskog vaterpolo saveza Renatu Živkoviću. U ime HPS-a i osobno čestitam Josipu, Antoniju i svim novoizabranim dužnosnicima LEN-a. Želim im puno uspjeha u radu i realizaciju zajedničkih projekata, među kojima je zasigurno najvažniji Europe 4 All Acquatics", poručio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!