Košarka

Hezonja fantastičan u pobjedi Unicsa nad CSKA-om u tri produžetka!

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.02.2022.
Hezonja fantastičan u pobjedi Unicsa nad CSKA-om u tri produžetka!

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je odličnu partiju u ruskom klasiku. Dvoboj njegovog Unicsa i CSKA iz Moskve išao je u čak tri produžetka i riješen je u zadnjoj sekundi...

Briljantan dvoboj na samom vrhu VTB Lige, u njenom 13. kolu odigrali su UNICS Kazan i CSKA iz Moskve, a svakako jedan od najboljih u susretu od čak tri produžetka bio je Mario Hezonja.

Dvoboj prvog (UNICS s 10-2) i trećeg (CSKA s 9-3) na tablici ponudio je neviđeni triler od 55 minuta, a riješen je doslovno u posljednjoj stotinki trećeg dodanog perioda od pet minuta.

Pri rezultatu 103:103 CSKA je promašio napad, a nekadašnja NBA zvijezda O.J. Mayo povukao je loptu sam i stigao je izbaciti za dva tik prije zvuka sirene za pobjedu i 105:103.

Momčad Velimira Perasovića i pomoćnika mu Mile Karakaša tako je uzela 11. pobjedu u VTB Ligi ove sezone, a treću u tri susreta protiv velikih rivala iz Moskve u dva natjecanja.

Najbolji pojedinac u redovima Unicsa bio je Hezonja koji je odigrao čak 49 minuta, a ubacio je 31 poen uz deset skokova i dvije asistencije. Iz igre je gađao 12/26, od čega je 10/16 bilo za dva, a pogodio je 5/6 bacanja.

Najbolji pojedinac u redovima CSKA bio je Daniel Hackett s 33 poena i pet skokova, dok je junak Mayo zabio tek tri poena, od čega dva za pobjedu.

VTB liga, 13. kolo:
CSKA - UNICS 103:105

FOTO: VTB Liga/Tomasz Browarczyk (Zielona Gora)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!