Tenis

Bencic i Kontaveit dalje u tri seta, domaća predstavnica bolja od Giorgi

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.02.2022.
Bencic i Kontaveit dalje u tri seta, domaća predstavnica bolja od Giorgi

Sjajna i uzbudljiva četiri meča odigrana su u ponedjeljak na WTA turniru u Sankt Peterburgu, a sva tri su išla u tri seta. Belinda Bencic i Anett Kontaveit ostvarile su prolaz...

Premda je druga nositeljica turnira u Sankt Peterburgu, Anett Kontaveit nije imala lak posao u prvom kolu ovog turnira protiv Jil Teichmann. Švicarka je pružila dobar otpor i odvela je meč u tri seta.

Estonka nije dobro krenula i izgubila je servis za 2:1, ali je napravila dva breaka za osvajanje prvog seta, dok je u drugom Teichmann lako došla do izjednačenja sa 6:1. U trećem setu je Kontaveit uspjela riješiti stvar jednim breakom za 3:1 pa slavi izborenu pobjedu.

Isto ide i petu nositeljicu, Švicarku Belindu Bencic koja je svladala domaću predstavnicu Veroniku Kudermetovu, također u tri seta, a u posebno velikoj borbi u trećem koji je išao u tie-break.

Bencic je u prvom setu napravila dva breaka i lako dobila, Kudermetova vraća breakom u drugom setu tek na kraju za 6:4, a u trećem se Bencic vraća s 3:0 do tie-breaka. Tamo je otvorila s 5:1, ali se Kudermetova vraća do 6:5. No, Bencic je uspjela iskoristiti treću meč loptu za slavlje.

Od domaćih predstavnica ipak je prošla Ekaterina Aleksandrova, i to u tri seta protiv 30. igračice svijeta Camile Giorgi. Svaki je set bio jednosmjeran, Aleksandrova je slavila sa 6:2, 1:6, 6:2.

Preokretom je u drugo kolo prošla i osma nositeljica Elise Mertens. Njoj je prvi set uzela Alize Cornet, ali Mertens vraća sa 6:2 i 6:4 te odlazi u osminu finala.

WTA St. Peterburg, prvo kolo:
Camila Giorgi (Italija) - Ekaterina Aleksandrov (Rusija) 2:6, 6:1, 2:6
Alize Cornet (Francuska) - Elise Mertens (Belgija, 8) 6:3, 2:6, 4:6
Jil Teichmann (Švicarska) - Anett Kontaveit (Estonija, 2) 3:6, 6:1, 3:6
Belinda Bencic (Švicarska, 5) - Veronika Kudermetova (Rusija) 6:2, 4:6, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!