Košarka

Raptorsi nastavili pobjednički niz, Sunsi i Warriorsi slavili u gostima

Branimir Korać • utorak, 08.02.2022.
Raptorsi nastavili pobjednički niz, Sunsi i Warriorsi slavili u gostima

U četiri ranija susreta noćašnjeg programa u NBA ligi favoriti su odnijeli pobjede. Seriju pobjeda nastavili su Toronto Raptorsi koji su u gostima svladali Hornetse...

Serija je nastavljena, Toronto Raptorsi upisali su šestu uzastopnu pobjedu dok su Charlotte Hornetsi upisali peti uzastopni poraz. Od početka susreta gosti su preuzeli kontrolu, a dodatni udarac za Hornetse bila je ozljeda gležnja Gordona Haywarda u prvoj dionici nakon čega se više nije vraćao u igru.

Uspio se Charlotte vratiti iz visokog zaostatka na samo minus tri u trećoj dionici, ali imao je Toronto odgovor i spriječio je potpuni povratak u utakmicu.

Toronto su s po 24 poena predvodili Pascal Siakam (11 skokova, osam asistencija) i Gary Trent dok su po 20 poena dodali OG Anunoby (devet skokova) i Fred VanVleet (pet skokova).

Kod Hornetsa Miles Bridges završio je s 25 poena i šest skokova, a Terry Rozier dodao je 20 poena i šest asistencija.

Phoenix Sunsi imali su 27 poena prednosti u Chicagu, minutu i pol prije kraja bilo je i čak 17 poena razlike da bi Chicago serijom 14:0 smanjio na minus tri, ali nije bilo vremena za povratak u utakmicu. Bez obzira na tijesan rezultat, pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

Devin Booker predvodio je pobjednika s 38 poena i pet asistencija, a Chris Paul dodao je 19 poena i 11 asistencija. Kod domaćina DeMar DeRozan ubacio je 38 poena uz pet skokova, a Zach LaVine dodao je 32 poena uz osam asistencija.

Problema nije bilo za Warriorse koji su rutinski odradili gostovanje kod Oklahoma City Thundera sa 110:98. Dobar nastup Warriorsa, ne sjajan, ali dovoljan za pobjedu.

Klay Thompson upisao je 21 poen, a Stephen Curry 18 poena uz deset asistencija i devet skokova. Kod domaćina Luguentz Dort upisao je 26 poena, a Darius Bazley 20 poena uz osam skokova.

Miami se prošetao kroz Washington, a presudila je trica koju su gostima imali na odličnih 18/32, a Wizardsi pak na vrlo loših 7/31.

Heat je predvodio Bam Adebayo s 21 poenom i sedam skokova, a Jimmy Butler dodao je 19 poena. Kod poraženih Corey Kispert završio je s 20 poena i šest skokova, a Aaron Holiday dodao je 14 poena.

NBA:
Charlotte Hornets - Toronto Raptors 101:116
Chicago Bulls - Phoenix Suns 124:127
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 98:110
Washington Wizards - Miami Heat 100:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!