Ostali sportovi

Pokušaj tko zna koji: Kinez prihvatio borbu s Hrgovićem!

Matej Kačan • utorak, 08.02.2022.
Pokušaj tko zna koji: Kinez prihvatio borbu s Hrgovićem!
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Filip Hrgović i njegovi promotori napokon su, čini se, našli sljedećeg protivnika. Za titulu obveznog INF izazivača borit će se protiv Zhilei Zhanga...

Iako se čini da se ova vijest periodički piše svakih nekoliko tjedana, ovaj put se zaista čini da Filip Hrgović ima sljedećeg protivnika. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja dogovaranja, Zhilei Zhang prihvatio je izazov.

Kako piše Boxing News, Zhang je prihvatio izazov same borbe, ali se ona treba još i dogovoriti. Kako nas povijest uči, tu se može dogoditi svašta pa ne vrijedi "trčati pred rudo".

38-godišnji Zhang je 13. na IBF-ovoj ljestvici, dvostruki je olimpijac i u karijeri ima omjer 23-0-1 uz 18 nokauta. Brojke su to koje svakako izazivaju poštovanje.

Zhang je i jedan od rijetkih koji odgovaraju Hrgoviću i visinom pa bi, po svemu sudeći, trebali imati zaista zanimljivu borbu za obveznog IBF izazivača u teškoj kategoriji.

Prije toga su upitani, a otpali Luis Ortiz, Joseph Parker, Tony Yoka, Joe Joyce, Agit Kabayel, Andy Ruiz, Murat Gassijev, Demsey McKean, cijeli niz prominentnih boksačkih imena.

Boxing News navodi kako Zhang ne može priuštiti sebi odbiti borbu jer priliku za titulu na drugi način ne bi dobio. Ni on ni Hrgović nisu dovoljno poznati da do šanse dođu preko volontiranja.

Tko god pobijedi, na svoju šansu za IBF titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji morat će čekati do 2023. kad će se iskristalizirati i tko je nositelj pojasa.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!