Ostali sportovi

Nova katastrofa za Shiffrin, Zrinka Ljutić ispred Leone Popović nakon prve vožnje

Branimir Korać • srijeda, 09.02.2022.
Nova katastrofa za Shiffrin, Zrinka Ljutić ispred Leone Popović nakon prve vožnje

Danas je na Olimpijskim igrama u Pekingu na rasporedu slalom za skijašice u kojem su nastupile i tri Hrvatice. Nakon prve vožnje najbolja je Zrinka Ljutić na 26. mjestu...

Prva vožnja slaloma za skijašice na Olimpijskim igrama u Pekingu donijela je novo teško razočaranje za Mikaelu Shiffrin, a zadovoljna ne može biti niti Petra Vlhova koju smo gledali u dosadašnjim utrkama u Svjetskom kupu u puno boljem izdanju.

Nakon što nije završila veleslalomsku vožnju, Mikaela Shiffrin očito si je stavila veliki pritisak za vratom te je i u slalomu promašila vrata i to na samom startu utrke i ostala bez plasmana. Dugo je Shiffrin razočarana sjedila pokraj staze ne vjerujući što joj se dogodilo.

Puno je očekivala Petra Vlhova koja je prva favoritkinja za zlato, ali ovdje jednostavno nije bila dovoljno brza i nakon prve vožnje je tek na osmom mjestu i to s respektirajućim zaostatkom od 72 stotinke što nije nimalo jednostavno nadoknaditi. Problem za Vlhovu je i taj što je postolje općenito daleko, trećeplasirana Sara Hector bježi joj 60 stotinki.

Vodeći trio malo je odmaknuo ostatku. Najbrža je bila Njemica Lena Duerr koja ima samo tri stotinke prednosti nad Michelle Gisin i 12 stotinki prednosti nad Sarom Hector. Tu je sve otvoreno, ostaje za vidjeti koliko će se ostale moći uključiti u tu bitku.

Što se tiče hrvatskih skijašica, Zrinka Ljutić ostvarila je najbolje vrijeme i sa zaostatkom od dvije sekunde i 86 stotinki drži 26. poziciju. Leona Popović nakon kasnog dolaska u Peking i svih peripetija koje su se događale, trenutno je 30. s više od tri sekunde zaostatka. Andrea Komšić nije dovršila vožnju, no prema prolazima je bila oko vremena Zrinke Ljutić.

Druga vožnja je na rasporedu od 6:45 sati.

Slalom, prva vožnja:
1. Lena Duerr (Njemačka) 52.17
2. Michelle Gisin (Švicarska) +0.03
3. Sara Hector (Švedska) +0.12
4. Andreja Slokar (Slovenija) +0.47
5. Wendy Holdener (Švicarska) +0.48
6. Paula Moltzan (SAD) +0.62
7. Katharina Liensberger (Austrija) +0.66
8. Petra Vlhova (Slovačka) +0.72
9. Camille Rast (Švicarska) +1.18
10. Katharina Gallhuber (Austrija) +1.23
...
26. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +2.86
...
30. Leona Popović (Hrvatska) +3.14
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!