Tenis

Emotivan povratak Del Potra i oproštaj od svojih navijača u Buenos Airesu

Branimir Korać • srijeda, 09.02.2022.
Emotivan povratak Del Potra i oproštaj od svojih navijača u Buenos Airesu

Dan na ATP turniru u Buenos Airesu u potpunosti je obilježio povratak i odlazak Juana Martina del Potra i njegov prvi, a možda i posljednji meč nakon lipnja 2019. godine...

Veliki Juan Martin del Potro možda je odradio svoj posljednji profesionalni meč. U Buenos Airesu je dobio pozivnicu, najavio odlazak u mirovinu i u prvom meču nakon pobjede protiv Denisa Shapovalova 19. lipnja 2019. godine upisao je visok poraz.

Stanka je bila preduga, Del Potro je bio previše bez tenisa i treninga i nije mogao parirati Federicu Delbonisu. Bilo je teško i očekivati nešto više iako talent nikada nije bio upitan, međutim općenito stanje nije dobro. Svjestan je toga i Del Potro i spreman je za kraj i život bez ozljeda, rehabilitacija i teških povrataka.

Bilo je vrlo emotivno, veliki broj Argentinaca došao je podržati Del Potra koji se uoči posljednjeg gema rasplakao svjestan kako se bliži kraj. Najavio je još ranije nastup i u Riju, ali ostaje za vidjeti hoće li tamo zaista zaigrati ili će ovaj meč iz Buenos Airesa biti posljednji.

"Moguće je da smo se posljednji put susreli, ali drago mi je da je moj posljednji meč na terenu, a ne na konferenciji za novinare", poručio je Del Potro nakon meča.

Što se tiče ostalih mečeva, iznenađenje je priredio Thiago Monteiro koji je u dva glatka seta izbacio Alberta Ramosa. Ramos nije bio pravi, bio je to jedan od onih njegovih mečeva s puno pogrešaka što je Monteiro znao iskoristiti i kazniti.

Inače, svi susreti okončani su u dva seta, a osim tog poraza Ramosa, posebno mogu biti zadovoljni Španjolci kojima su ostala četvorica igrača prošla u drugo kolo.

ATP Buenos Aires, prvo kolo:
Federico Delbonis (Argentina, 6) - Juan Martin del Potro (Argentina, WC) 6:1, 6:3
Roberto Carballes Baena (Španjolska) - Nicolas Jarry (Čile, Q) 7:6(2), 6:2
Thiago Monteiro (Brazil) - Albert Ramos (Španjolska, 7) 6:3, 6:3
Sebastian Baez (Argentina, WC) - Holger Rune (Danska, WC) 7:6(4), 6:3
Jaume Munar (Španjolska) - Tomas Martin Etcheverry (Argentina, Q) 6:4, 6:4
Pablo Andujar (Španjolska, PR) - Juan Londero (Argentina, SE) 6:2, 6:4
Pedro Martinez (Španjolska) - Alejandro Tabilo (Čile, SE) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!