Tenis

Nositeljice bez izgubljenog seta do četvrtfinala u St. Peterburgu

Branimir Korać • srijeda, 09.02.2022.
Nositeljice bez izgubljenog seta do četvrtfinala u St. Peterburgu

Osim što je Elise Mertens svladala Petru Martić u drugom kolu WTA turnira u St. Peterburgu, još četiri nositeljice prošle su dalje...

Peta nositeljica turnira u St. Peterburgu Belinda Bencic upisala je pobjedu protiv Slovenke Kaje Juvan. Odličan start i glatkih 6:1 u prvom setu pa manji problemi u drugom setu, ali svejedno Švicarska je slavila u dva seta.

Anett Kontaveit nastavila je totalnu dominaciju u mečevima protiv Sorane Cirstee. Ovo je šesta pobjeda u šestom međusobnom dvoboju s tim da je Cirstea samo jednom uzela set, ovaj put ponovno je izgubila s 2:0.

Vrlo uvjerljiva bila je Elena Ribakina koja je za manje od sat vremena stigla do pobjede protiv Varvare Gračeve. Ribakina je potpuno dominirala i u cijelom meču ispustila je samo tri gema, a protivnici nije dopustila nijednu break loptu.

Uspješna je bila i prva nositeljica Maria Sakkari koja je nadigrala Ekaterinu Aleksandrovu. Niti Aleksandrova nije došla do break prilika dok je s druge strane Sakkari skupila njih sedam te realizirala tri.

WTA St. Peterburg, drugo kolo:
Belinda Bencic (Švicarska, 5) - Kaja Juvan (Slovenija) 6:1, 7:6(2)
Anett Kontaveit (Estonija, 2) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:4, 7:5
Elena Ribakina (Kazahstan, 3) - Varvara Gračeva (Rusija, Q) 6:2, 6:1
Maria Sakkari (Grčka, 1) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!