Tenis

Tri Argentinca i Fabio Fognini prošli u četvrtfinale u Buenos Airesu

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Tri Argentinca i Fabio Fognini prošli u četvrtfinale u Buenos Airesu

Na ATP turnira u Buenos Airesu odigrani su preostali mečevi osmine finala i poznati su svi četvrtfinalisti. U posljednjim dvobojima nije bilo većih iznenađenja...

Šesti nositelj turnira u Buenos Airesu Federico Delbonis prošao je u četvrtfinale vrlo dobrim nastupom i pobjedom protiv Pabla Andujara. Delbonis je treba sat i pol za pobjedu protiv iskusnog Španjolca, bio je dovoljan po jedan break u svakom setu dok Andujar svoje break prilike nije realizirao.

Argentinac Francisco Cerundolo upisao je pobjedu u tri seta protiv Miomira Kecmanovića. U zanimljivom dvoboju odluka je pala u trećem setu koji je Kecmanović otvorio breakom, ali odmah je Cerundolo odgovorio i vratio se u meč te kasnije s dva breaka otišao do pobjede.

Fabio Fognini nije imao jednostavan posao iako je slavio u dva seta protiv Pedra Martineza. Argentinac mu je stvarao probleme, ali na kraju je presudilo iskustvo, Fognini je uspješno dovršio posao u drugom setu i prošao dalje.

Najduži meč odigrali su Diego Schwartzman i Jaume Munar bez obzira što je Schwartzman slavio ud va seta. Slavio je u dva tie-breaka u gotovo dva i pol sata velike borbe. Munar je imao u drugom setu servis za set kod 6:5 i priliku za odvesti meč u treći set, ali nije to iskoristio i zatim je pao i u drugom tie-breaku.

Buenos Aires, osmina finala:
Federico Delbonis (Argentina, 6) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:4, 6:4
Francisco Cerundolo (Argentina, Q) - Miomir Kecmanović (Srbija) 6:3, 3:6, 6:2
Fabio Fognini (Italija, 4) - Pedro Martinez (Španjolska) 6:4, 7:6(5)
Diego Schwartzman (Argentina, 2) - Jaume Munar (Španjolska) 7:6(2), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!