Košarka

Luka Dončić učinkom karijere nosio Maverickse do pobjede protiv Clippersa

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Luka Dončić učinkom karijere nosio Maverickse do pobjede protiv Clippersa

Los Angeles Clippersi noćas su upisali poraz u gostima kod Dallas Mavericksa kod kojih je Luka Dončić odigrao simultanku i prvi put u karijeri prebacio 50 poena...

Nakon što je ostao bez Kristapsa Porzingisa koji je razmijenjen u samoj završnici prijelaznog roka, Luka Dončić potpuno je preuzeo teret na svoja leđa i nosio je Dallas do pobjede u susretu protiv Clippersa.

Dončić je od početka susreta stvarao velike probleme Clippersima, pokušavali su ga zaustaviti na sve načine, ali nije išlo. Dallas je igrao vrlo dobro i nije dopuštao Clippersima da ozbiljno zaprijete i potpuno uhvate priključak i uđu u egal.

Tijekom drugog poluvremena prednost Dallasa iznosila je i 17 poena razlike, LA je uspio u zadnjoj dionici smanjiti zaostatak i doći na tri razlike, ali trica Ntilikine pa ubačaji Brunsona i Bullocka ponovno su odvojili Maverickse.

Do kraja susreta Clippersi nisu niti jednom došli do posjeda makar za poravnanje i Dallas je bez većih problema upisao pobjedu 112:105.

Nezaustavljivi Dončić upisao je 51 poena uz šut iz igre 17/26 od čega 7/14 za tricu, tome je dodao i devet skokova i šest asistencija. Osim njega Dorian Finney-Smith dodao je 12 poena i sedam skokova.

Kod Clippersa Marcus Morris ubacio je 21 poen, a Norman Powell 19 poena uz šest skokova i asistencija. Ivica Zubac igrao je 26 minuta i za to vrijeme upisao osam skokova (3/4 za dva, 2/5 slobodna) uz tri uhvaćena skoka.

NBA:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 112:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!