Ostali sportovi

Gut-Behrami uzela zlato u superveleslalomu, Shiffrin niti blizu odličja

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Gut-Behrami uzela zlato u superveleslalomu, Shiffrin niti blizu odličja

Lara Gut-Behrami uzela je zlatno odličje u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Gut-Behrami je slavila ispred Mirjam Puchner i Michelle Gisin...

Lijep dan za Švicarsku koja u superveleslalomu ima dva odličja. Lara Gut-Behrami napokon je stigla do zlata na Olimpijskim igrama, a broncu je osvojila Michelle Gisin. Ogroman uspjeh ostvarila je i Austrijanka Mirjam Puchner koja je uzela srebro.

Gut-Behrami je u Sočiju i Pjongčangu superveleslalom završila na četvrtom mjestu, u Rusiji je ostala svega sedam stotinki iza trećeplasirane Nicole Hosp dok je još veće razočaranje uslijedilo u Pjongčangu gdje je ostala samo stotinku iza trećeplasirane Tine Weirather i svega 12 stotinki iza zlatne Ester Ledecke.

Sve to naplatila je u Pekingu, sjajno je odradila superveleslalom i odnijela je veliku pobjedu. Napokon je probila led i uzela olimpijsko zlato nakon što je ranije već sve drugo osvojila.

Zlatna iz Pjongčanga, svestrana Čehinja Ester Ledecka, ovaj put ostala je bez postolja, završila je nastup na petom mjestu.

Drugoplasirana Mirjam Puchner srebrom je ostvarila rezultat karijere i to na svojim prvim ZOI, a Gisin je došla do svoje druge medalje na Igrama u životu, a još će braniti zlato u kombinaciji.

Još jedno veliko razočaranje za Mikaelu Shiffrin koja je ovaj put došla do cilja, ali nije se približila postolju, završila je na devetom mjestu i u biti ostaje joj jedina šansa kombinacija.

Superveleslalom:
1. Lara Gut-Behrami (Švicarska) 1:13.51
2. Mirjam Puchner (Austrija) +0.22
3. Michelle Gisin (Švicarska) +0.30
4. Tamara Tippler (Austrija) +0.33
5. Ester Ledecka (Češka) +0.43
6. Ragnhild Mowinckel (Norveška) +0.58
7. Federica Brignone (Italija) +0.66
8. Cornelia Hütter (Austrija) +0.68
9. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.79
10. Elena Curtoni (Italija) +0.83
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!