Tenis

Američko polufinale u Dallasu, prošli samo domaći igrači

Branimir Korać • subota, 12.02.2022.
Američko polufinale u Dallasu, prošli samo domaći igrači

U polufinalu ATP turnira u Dallasu igrat će četvorica Amerikanaca. Među njima ipak neće biti prvog nositelja Taylora Fritza koji je zaustavljen...

Najuvjerljiviji u četvrtfinalu bio je Jenson Brooksby koji je ispustio samo tri gema protiv Jordana Thompsona. Brooksby je novo američko ime, u kratkom roku skočio je u Top 50, a ovdje pokazuje da to nije bilo slučajno.

U dva seta dalje je prošao i Reilly Opelka koji je lako slavio protiv Adriana Mannarina. Opelka je pogodio 17 aseva i protivniku nije dopustio nijednu break loptu. Čak štoviše, Mannarino je u cijelom meču osvojio samo pet poena na servisu protivnika.

Prvi nositelj Taylor Fritz imao je 5:3 i meč loptu u trećem setu protiv Marcosa Girona, ali nije dovršio posao i upisao je neočekivani poraz u četvrtfinalu. Giron dosad nije imao uspjeha protiv Fritza, izgubio je sva četiri ranija dvoboja.

AS dva puta po 6:4, uz 19 aseva i 81 posto ubačenih prvih servisa, John Isner je rutinski izbacio Vaseka Pospisila. Kanađanin je bio frustriran na reternu gdje je imao vrlo malo šanse.

ATP Dallas, četvrtfinale:
Jenson Brooksby (SAD, 4) - Jordan Thompson (Australija) 6:3, 6:0
Reilly Opelka (SAD, 2) - Adrian Mannarino (Francuska, 5) 6:3, 6:4
Marcos Giron (SAD, 7) - Taylor Fritz (SAD, 1) 6:4, 3:6, 7:6(3)
John Isner (SAD, 3) - Vasek Pospisil (Kanada) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!