Ostali sportovi

Mladost bolja od Maribora za osiguravanje Final Foura MEVZA lige

Sportnet • subota, 12.02.2022.
Mladost bolja od Maribora za osiguravanje Final Foura MEVZA lige
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti pobjedom nad Mariborom kod kuće osigurali su završni turnir Srednjoeuropske MEVZA lige. Mladost je posao obavila u četiri seta...

Najjači kad je najpotrebnije, to su pokazali odbojkaši Mladosti u posljednjem, 18. kolu Srednjoeuropske MEVZA lige, kada su kod kuće u Domu odbojke s 3-1 (25:20, 25:16, 23:25, 25:10) svladali Merkur Maribor te tom pobjedom i s tri boda izborili Final Four MEVZA lige, koji će se održati u Bleiburgu.

Mladostaši su ovom pobjedom skočili na treću poziciju, istisnuvši s nje Calcit Kamnik koji je posljednjim kiksom u Bratislavi (3:2) sam sebi očito presudio. Susret koji je trajao sat i 27 minuta domaćin je stalno imao pod kontrolom, od prvog seta kada su ozbiljnije poveli s 14:10, pa i 18:11, za mirnih na kraju 25:20. U drugom setu još izraženija dominacija mladostaša, 8:5, 12:7, 16:9 i 19:11, za na kraju visokih 25:16 i 2-0 u setovima.

Ali, morali su i Mariborčani nešto uzeti, momčad koja nastupa u CEV Ligi prvaka i već je odavno izborila Final Four MEVZA lige ne predaje se olako. Nakon početnog laganog vodstva domaćina gosti polako preuzimaju konce tog seta u svoje ruke. Vode 12:9, 18:15 i 20:17, nikada više od tri poena, ali dovoljno da domaćina natjeraju na riskantniju igru i veći broj pogrešaka. Nakon 23:23 uzimaju dva poena zaredom za 25:23 i smanjenje vodstva Mladosti na 2-1.

No, bio je to samo mali predah, jer u četvrtom setu ponovno kreće domaći uragan, 10:4, 16:10, te od 18:10 do 25:10, bez gostujućeg poena za konačnih 3-1 u setovima.

Boris Buša, korektor Mladosti, po običaju najučinkovitiji s 25 poena, srednji blokeri Kruno Nikačević 14 i Tihomir Gajić s 10 dodali su svoju kvotu, a primači pucači Ivan Zeljković i Silva Franca svaki s po 12 poena učinili susret do te mjere nezgodnim za goste da zapravo nisu znali odakle im prijeti opasnost.

Dominacija Mladosti vidi se na kraju i u momčadskim statističkim podacima: 60 poena u napadu, prema 37 gostiju, 11 (4) blokova i četiri (1) asa, 56 posto prijem servisa prema 47 posto slovenske momčadi, i tek jedino su u neforsiranim pogreškama Mariborčani bili bolji, 23 prema 29 Mladosti (10 u trećem setu).

Trener Mladosti Radovan Gačič nakon susreta kratko je rekao:

"Čestitam mojim igračima na ovoj iznimno važnoj pobjedi kojom smo izborili završni turnir MEVZA lige. To je bio najvažniji cilj danas, i to smo ostvarili", kazao je, a kapetan Kruno Nikačević dodao je:

"Ova utakmica bila je vjerojatno najteža u regularnom dijelu MEVZA lige, jer smo protiv jakog Maribora trebali pobjedu od 3:0 ili 3:1 kako bi se plasirali na Final Four. Trebalo je smoći snage, motivirati se i biti koncentriran tijekom cijele utakmice kako bi krajnji ishod bio u našu korist. Na kraju smo utakmicu produžili za jedan set, no ništa nije promijenilo na stvari i jako smo sretni zbog pobjede. Sada nas idući tjedan čeka završni turnir u Bleiburgu, a tamo je sve moguće, to su dvije utakmice u kojima imamo što pokazati i jurišamo na prvo mjesto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!