Ostali sportovi

Zubčić daleko od borbe za odličja, pet kandidata za zlato u veleslalomu

Branimir Korać • nedjelja, 13.02.2022.
Zubčić daleko od borbe za odličja, pet kandidata za zlato u veleslalomu

Filip Zubčić ne može biti zadovoljan svojom veleslalomskom vožnjom u Pekingu. Već nakon prve vožnje daleko je od borbe za odličja...

Dosta novog snijega koji konstantno pada i slaba vidljivost stvarali su probleme vozačima u prvoj veleslalomskoj vožnji u Pekingu, ali svi imaju iste uvjete i nitko nije privilegiran. U takvim uvjetima Filip Zubčić nije se najbolje snašao i lošije od očekivanja odradio je prvu vožnju.

Zubčić nije imao brzinu, dosta je zaostajao na prolazima i bilo je odmah vidljivo da to neće biti dobar plasman. Ostvario je 15. vrijeme prve vožnje, ali veći problem je velik zaostatak od sekunde i 76 stotinki što ga praktički izbacuje iz igre za odličja s obzirom da je zaostatak za postoljem više od sekundu i pol.

Nastupio je i Samuel Kolega, no on može biti zadovoljan s obzirom da mu ovo nije udarna disciplina. Kolega je ostvario 24. vrijeme prve vožnje s visokim startnim brojem 49.

Prvi favorit za zlato Marco Odermatt nalazi se u vodstvu, ali daleko je to od riješenog. Prva petorica su u malom zaostatku i tu je sve otvoreno.

Austrijanac Stefan Brennsteiner zaostaje četiri stotinke, Mathieu Faivre zaostaje osam stotinki, Henrik Kristoffersen 12 stotinki, a Thibault Favrot 19 stotinki. Sve je to itekako dostižno.

Veleslalom, prva vožnja:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 1:02.93
2. Stefan Brennsteiner (Austrija) +0.04
3. Mathieu Faivre (Francuska) +0.08
4. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.12
5. Thibault Favrot (Francuska) +0.19
6. Luca de Aliprandini (Italija) +0.49
7. Manuel Feller (Austrija) +0.74
8. Žan Kranjec (Slovenija) +0.78
9. River Radamus (SAD) +0.86
10. Gino Caviezel (Švicarska) +0.97
...
15. Filip Zubčić (Hrvatska) +1.76
...
24. Samuel Kolega (Hrvatska) +3.60
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!