Ostali sportovi

Finci izveli veliki preokret protiv Šveđana, oboje direktno u četvrtfinale

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
Finci izveli veliki preokret protiv Šveđana, oboje direktno u četvrtfinale

Veliki dvoboj Finske i Švedske u skupini C završen je preokretom i pobjedom Finaca, ali zahvaljujući produžetku su Šveđani najbolje plasirani drugi pa će i oni direktno u četvrtfinale...

Hokejaši Finske izveli su veliki preokret u trećem kolu skupine C hokejaškog turnira na ZOI protiv Švedske. Nakon dvije trećine gubili su s 3:0, a onda su se vratili, izborili produžetak i slavili s 4:3.

No, Švedska neće previše žaliti za tim rezultatom jer je porazom u produžetku stala ispred Danske u poretku drugoplasiranih i ide direktno u četvrtfinale sa sedam bodova. Danska ima šest, a maksimalno šest može imati i Kanada u slučaju slavlja nad Kanadom.

Bio je ovo direktan dvoboj za prvo mjesto, a i Finci su u slučaju poraza mogli u poredak drugoplasiranih pa je očito produžetak ishod koji je odgovarao za obje reprezentacije.

Nakon što u prvoj trećini nije bilo golova, Šveđani su proigrali i po prvi put su Finci na turniru u podređenom položaju. Sjajno je Švedska kontrolirala power-play i zabila iz tri slučaja.

Zabijali su Wallmark, Bengtsson i Lander te su koristili čak pet napravljenih kazni Finaca koji su imali problema s frustracijom i disciplinom na terenu.

No, nakon pet i pol minuta igre u četvrtoj igrača više koristi Hartikainen, a onda još jednog nakon 15 i pol minuta Iiro Pakarinen. Isti je igrač ruskog Jokerita zabio i za 3:3 dvije i pol minute do kraja regularnog dijela.

Oboje su zadovoljni ušli u dodani dio, a tamo je za nastavak neporaženog niza Finske pogodio Harri Pesonen nakon samo dvije minute igre.

Finska i Švedska tako će uz Ruse i vjerojatno Amerikance imati dan odmora viška, dok će svi ostali u osminu finala i potragu za ostala četiri četvrtfinalna mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!