Ostali sportovi

Amerikanci pobjedom protiv Njemačke do prvog mjesta i četvrtfinala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.02.2022.
Amerikanci pobjedom protiv Njemačke do prvog mjesta i četvrtfinala

Odigrana su posljednja dva susreta grupne faze turnira u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. SAD i Kanada upisali su pobjedu čime je SAD izravno prošao u četvrtfinale...

Amerikanci su uspješno odradili posao u zadnjem kolu grupne faze, trebao im je bod za osiguravanje prvog mjesta, no oni su uzeli sva tri. Njemačku su svladali s 3:2 i tako poslali Kanadu u osminu finala.

Počelo je burno, po dva isključenja na svakoj strani i po jedan pogodak, a nije prošlo niti pet minuta. Njemačka je povela preko Patricka Hagera, no Amerikanci su se vratili golom Stevena Kampfera.

Na početku druge i treće dionice SAD je stigao do novih pogodaka, Matthew Knies i Nathan Smith odveli su Amerikance na 3:1. Njemačka je uspjela u završnici smanjiti preko Toma Kuhnhackla, ali bliže od toga nije mogla.

Kanada je imala lakši posao, ona je igrala protiv Kine i glatko je slavila s 5:0. Već u prvih deset minuta Kanada je vodila 3:0 golovima Bena Streeta, Adama Tambellinija i Erica O'Della da bi u nastavku susreta Kent Johnson i Corban Knight odveli Kanadu na konačnih 5:0.

Skupina A, treće kolo:
SAD - Njemačka 3:2
Kina - Kanada 0:5

Poredak:
1. SAD 9
2. Kanada 6
3. Njemačka 3
4. Kina 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!