Tenis

Alcaraz proigrao nakon izgubljenog seta, Kecmanović najbrži

Branimir Korać • utorak, 15.02.2022.
Alcaraz proigrao nakon izgubljenog seta, Kecmanović najbrži
Foto: Pixsell

Odigrana su prva četiri susreta glavnog ždrijeba u Riju, a iznenađenja nije bilo. U akciji je bio sedmi nositelj Carlos Alcaraz i slavio u tri seta...

Carlos Alcaraz malo uspavano ušao je u meč protiv Jaumea Munara, nije bio u ritmu, osjetilo se da mu je to prvi meč na zemlji i to još prvi nakon Australian Opena. Ipak, kada je pronašao svoju igru, lakoćom je došao do pobjede, prepustivši Munaru samo tri gema u naredna dva seta.

Lagan posao imao je Miomir Kecmanović koji je za samo 65 minuta izbacio domaćeg igrača s pozivnicom Felipea Meligenija prepustivši mu samo tri gema u cijelom meču. Kecmanović je bio vrlo efikasan u realizaciji break lopti, iskoristio ih je šest od sedam.

U dvoboju dvojice veterana Pablo Andujar u dva tijesna seta svladao je Pabla Cuevasa. Borba je trajala preko dva sata, Cuevas je imao break u drugom setu, ali nije izdržao i Andujar je okrenuo set te stigao do pobjede. Pedro Martinez u dva seta svladao je jednog od najboljih juniora svijeta Junchenga Shanga. Martinez nije dopustio iznenađenje iako je Shang pokazivao potencijal u pojedinim dijelovima meča.

ATP Rio, prvo kolo:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 7) - Jaume Munar (Španjolska) 2:6, 6:2, 6:1
Miomir Kecmanović (Srbija, Q) - Felipe Meligeni (Brazil, WC) 6:3, 6:0
Pablo Andujar (Španjolska, PR) - Pablo Cuevas (Urugvaj, PR) 7:6(2), 7:5
Pedro Martinez (Španjolska) - Juncheng Shang (Kina, WC) 6:3, 6:4

FOTO: A.K./PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!