Košarka

Netsi napokon pronašli žrtvu, Blazersi se ne predaju, srušili i Buckse

Branimir Korać • utorak, 15.02.2022.
Netsi napokon pronašli žrtvu, Blazersi se ne predaju, srušili i Buckse

Zanimljiva NBA noć je iza nas, a u njoj su Brooklyn Netsi prekinuli očajan niz, Blazersi nastavili s iznenađenjima, a DeMar DeRozan odigrao još jednu veliku utakmicu...

Brooklyn Netsi napokon su pronašli žrtvu i došli do pobjede. Slavili su protiv Sacramento Kingsa sa 109:85 iako su igrali bez Duranta i Irvinga, ali debitirali su Seth Curry i Andre Drummond te odigrali jako dobru utakmicu. Ben Simmons promatrao je utakmicu s klupe, još uvijek nije spreman za nastup.

Seth Curry bio je odličan s 23 poena i sedam skokova, a po 19 poena dodali su Bruce Brown (šest skokova i asistencija) i LaMarcus Aldridge (osam skokova). Kod gostiju De'Aaron Fox upisao je 26 poena, a Davion Mitchell 13 poena.

Momčad za koju bi svi potpisali kako će se raspasti i za koju će svaka pobjeda do kraja biti uspjeh su Portland Trail Blazersi. Nakon što su se riješili povećeg broja igrača kroz tradeove, Lillard i Little su ozlijeđeni, oni svejedno pobjeđuju i igraju bolje nego kada su imali sve zvijezde na okupu. Nakon pobjeda protiv Lakersa i Knicksa, sada su slavili i u gostima kod Bucksa.

Istina, Bucksima nije igrao Giannis Antetokounmpo, ali ostali su bili tu. Chauncey Billups ne namjerava tankirati za poziciju na draftu, Portland ima tri pobjede zaredom i bori se za desetu poziciju.

Sjajno igra Anfernee Simons koji je ubacio 31 poen (7/16 trica) i podijelio šest asistencija, Josh Hart dodao je 27 poena (5/9 trica) i sedam skokova, a Jusuf Nurkić 23 poena i 16 skokova. Kod Bucksa Jrue Holiday upisao je 23 poena i šest asistencija, a po 17 poena dodali su Bobby Portis (devet skokova) i Jordan Nwora.

Ružan poraz upisali su Toronto Raptorsi kod New Orleans Pelicansa. Pelicansi su slavili s visokih 120:90 u susretu u kojem od početka nisu bili u pravom ritmu. Zanimljivu bitku vodili su bivši suigrači CJ McCollum i Gary Trent, dok je McCollum pogađa, baš Trent se raspucavao i završio s 2/15, a to oslikava ovaj dvoboj.

McCollum je završio s 23 poena (5/8 trica) i pet asistencija, a Jonas Valančiunas dodao je 18 poena i devet skokova. Kod poraženih Fred VanVleet ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Pascal Siakam dodao je 18 poena i pet skokova.

DeMar DeRozan je nezaustavljiv, a nova njegova žrtva je bivša momčad u kojoj je nastupao, San Antonio Spurs, čiji je koš također natrpao. DeRozan je predvodio Bullse do četvrte uzastopne pobjede.

Susret je završio s 40 poena i sedam asistencija, Nikola Vučević dodao je 25 poena i 16 skokova, a Coby White 24 poena (trica 5/6) i šest asistencija. Kod Spursa Lonnie Walker upisao je 21 poen uz pet skokova, a po 19 poena upisali su Doug McDermott i Dejounte Murray (11 asistencija).

Očekivanu pobjedu upisao je Denver koji je ugostio Orlando Magic i nije dopustio iznenađenje. Magic je imao jako loše otvaranje utakmice i mirisalo je na uvjerljiv poraz, ali uspio je malo smanjiti zaostatak, no ne i opasnije zaprijetiti.

Nikola Jokić upisao je 26 poena, 15 skokova i sedam asistencija, a po 17 poena dodali su Jeff Green i Will Barton (sedam skokova). Kod gostiju Franz Wagner završio je s 26 poena i osam skokova, a Wendell Carter s 25 poena i 12 skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Sacramento Kings 109:85
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 107:122
Washington Wizards - Detroit Pistons 103:94
New York Knicks - Oklahoma City Thunder 123:127 produžetak
New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 120:90
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 120:109
Denver Nuggets - Orlando Magic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!