Zimski sportovi

Švicarci iznenadili i preokrenuli Čehe za svoju prvu pobjedu i četvrtfinale

Matej Kačan • utorak, 15.02.2022.
Švicarci iznenadili i preokrenuli Čehe za svoju prvu pobjedu i četvrtfinale

Prva pobjeda za hokejaše Švicarske stigla je u pravom trenutku. Švicarci su u osmini finala nadigrali Češku s 4:2 za iznenađenje i plasman među osam najboljih...

Hokejaši Švicarske izborili su četvrtfinale olimpijskog turnira u Pekingu nakon što su u dodatnoj rundi osmine finala svladali favoriziranu Češku s 4:2.

Švicarskoj je ovo prva pobjeda na turniru jer je u skupini poražena od Rusije i Danske te baš Češke u produžetku, ali sve reprezentacije iz skupina idu i u osminu finala pa je dobila šansu i iskoristila ju.

Česi su poveli u ovom susretu pogotkom Lukasa Kloka nakon deset minuta igre, ali su nakon toga potpuno stali i ostali bez gola do tek četiri minute prije kraja susreta.

Za to je vrijeme Švicarska okrenula i dala četiri gola, Ambuhl, Mottet, Malgin i Diaz zabijali su za 4:1 i rješenje susreta. Češkoj je na kraju ostao tek počasni gol Cervenke iz power playa.

Švicarci su jako dobro kontrolirali svoju disciplinu i imali su tek dva isključenja u čitavom susretu, od čega to jedno na kraju koje je Češka i iskoristila, ali prekasno. Česi su uputili čak 33 udarca uz očajnih šest posto uspješnosti, dok su Švicarci bili precizniji, ali i racionalniji u napadima s 4/18.

Svakako prvo ime susreta bio je Leonardo Genoni, vratar Švicarske koji je obranio 31 udarac Čeha. Švicarska će u četvrtfinalu ići na Finsku.

ZOI hokej, osmina finala:
Švicarska - Češka 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!