Nogomet

Igor Bišćan ostaje izbornik mlade reprezentacije do 2025.

Sportnet, hns.family • utorak, 15.02.2022.
Igor Bišćan ostaje izbornik mlade reprezentacije do 2025.
Foto: Pixsell

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan dogovorili su danas produljenje vrlo uspješne dosadašnje suradnje...

Marijan Kustić i Igor Bišćan potpisali su novi ugovor prema kojem će aktualni izbornik hrvatske U-21 reprezentacije ostati na kormilu mladih Vatrenih do kraja ciklusa koji uključuje Europsko prvenstvo 2025. godine.

Bišćan je preuzeo mladu reprezentaciju u listopadu 2019. godine te se potom uspješno plasirao na Europsko prvenstvo, gdje je upisao pobjedu u skupini (prvu u povijesti mlade reprezentacije na završnim turnirima), a pritom je plasmanom u četvrtfinale ostvario najveći uspjeh u povijesti U-21 reprezentacije.

Pod njegovim vodstvom, mladi Vatreni perfektno su krenuli u novi kvalifikacijski ciklus u kojem su u šest utakmica upisali maksimalnih 18 bodova.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju meni i mom stožeru. Od prvoga dana imamo odličnu podršku Saveza i drago mi je što to vraćamo dobrim rezultatima. Raduje me rad s našim najboljim mladim igračima, koji uz veliki talent pokazuju i volju za učenjem i napretkom, što je preduvjet za daljnji uspješan razvoj. Uvjeren sam da i u aktualnoj generaciji imamo igrače koji će jednoga dana pridonijeti uspjesima A reprezentacije, što nam je najvažniji cilj, a pritom naravno želimo i dalje ostvarivati dobre rezultate, počevši od plasmana na Europsko prvenstvo 2023. godine", izjavio je izbornik Igor Bišćan.

"Igor je do sada odradio zaista sjajan posao s mladom reprezentacijom te je svojim rezultatima i odnosom prema poslu zaslužio produljenje ugovora. Iza Igora je iznimna igračka karijera, a kao trener je već na nekoliko mjesta potvrdio da zna istodobno stvarati i igru i rezultat - uvjeren sam da je ta kombinacija Igorovog igračkog iskustva i trenerskog dara odlična za naše mlade reprezentativce, što se vidi i na rezultatima mlade reprezentacije. Igoru i njegovom stožeru, kao i cijeloj našoj reprezentaciji, želim puno sreće u nastavku kvalifikacija, pri čemu će, kao i do sada, imati punu potporu HNS-a", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

AUTOR: HNS

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!