Tenis

Murray odlično krenuo u Dohi, Harris jedini neuspješan nositelj

Branimir Korać • utorak, 15.02.2022.
Murray odlično krenuo u Dohi, Harris jedini neuspješan nositelj

Odigrano je sedam susreta prvog kola na turniru u Dohi gdje je u akciji bio i Andy Murray koji je odigrao vrlo dobar meč protiv Tara Daniela...

Andy Murray jako dobro je startao u prvom kolu turnira u Dohi, prvi protivnik nije bio posebno težak i Murray je glatko slavio. Igrao je protiv Japanca Tara Daniela i svladao ga je s dva puta po 6:2. Daniel je svoj svijetli trenutak imao na početku drugog seta kada je došao do breaka, ali vrlo brzo Murray je odgovorio serijom koja ga je odvela do pobjede.

Osmi nositelj Lloyd Harris jako se muči s formom već duže vrijeme, a ovdje je upisao šesti uzastopni poraz. Marton Fucsovics slavio je u dva seta nakon dva sata igre. Harris je griješio u ključnim trenucima, bilo je očito da mu jako nedostaje samopouzdanja.

Uspješan je bio sedmi nositelj Aleksander Bublik koji je lako slavio protiv kvalifikanta Jozefa Kovalika. Bublik je bio uspješniji uz samo šest ispuštenih gemova i potpunu kontrolu nad mečom.

Preokretom je do pobjede došao Emil Ruusuvuori koji je svladao Davida Goffina. Goffin je daleko od svojih najboljih dana i nije mogao zadržati visoki nivo igre iz prvog seta.

Joao Sousa početkom mjeseca igra je sjajno u Puneu i osvojio turnir, ali ovdje nije daleko dogurao. Izgubio je u kvalifikacijama pa ušao u glavni ždrijeb kao lucky loser, ali odmah je poražen od još jednog lucky losera Eliasa Ymera.

ATP Doha, prvo kolo:
Andy Murray (Velika Britanija, WC) - Taro Daniel (Japan) 6:2, 6:2
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) - Malek Jaziri (Tunis, WC) 6:1, 6:3
Marton Fucsovics (Mađarska) - Lloyd Harris (Južna Afrika, 8) 6:4, 7:6(4)
Aleksander Bublik (Kazahstan, 7) - Jozef Kovalik (Slovačka, Q) 6:2, 6:4
Arthur Rinderknech (Francuska) - Jiri Vesely (Češka) 3:6, 7:6(4), 6:4
Emil Ruusuvuori (Finska) - David Goffin (Belgija) 4:6, 6:4, 6:1
Elias Ymer (Švedska, LL) - Joao Sousa (Portugal, LL) 2:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!