Ostali sportovi

Švicarci bez novog iznenađenja, Finska silovito do polufinala

Matej Kačan • srijeda, 16.02.2022.
Švicarci bez novog iznenađenja, Finska silovito do polufinala

Hokejaši Finske treći su polufinalist hokejaškog turnira na ZOI. Finci su u četvrtfinalu deklasirali Švicarsku s 5:1 ne dopustivši novo iznenađenje...

Premda su Švicarci u osmini finala tek ostvarili prvu pobjedu i iznenađenjem protiv Češke ostvarili plasman u četvrtfinale, tu je njihov put na ZOI hokejaškom turniru stao.

Finci nisu dozvolili takvo što, krenuli su silovito i nakon deset minuta igre imali 2:0, nisu usporili i do kraja susreta su došli do 5:1 i sigurnog plasmana u polufinale.

Zanimljivo, Švicarska je opet bila vrlo disciplinirana i prvo isključenje je imala tek nakon osam minuta igre trećeg perioda, ali su u prvih 48 minuta Finci već napravili 3:1.

Aaltonen, Lehtonen i Anttila su u prvoj i početkom druge već nakon 23 minute donijeli 3:0 Finskoj, a Švicarci prvi pogodak čekaju do 18. minute druge trećine i power playa za gol Ambuhla.

Raznovrsnost Finaca u napadu se nastavila i u četvrtoj, zadržali su 3:1 15 minuta i nisu dopustili približavanje, a onda su Pakarinen i Hartikainen dvaput na praznu mrežu dovršili posao.

Finska je bila jako raspoložena u napadu, imala je pet različitih strijelaca i uspješnost od preko 20 posto udaraca od 5/23. Četvrto je ovo polufinale od 2006. za Finsku.

U Torinu su bili srebrni, u Vancouveru i Sočiju brončani, a razočarali su u Pjongčangu kad su završili tek šesti pa su sigurno vrlo motivirani da u novom polufinalu vrate medalju u svoje ruke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!