Košarka

Split preko Gorice do završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 16.02.2022.
Split preko Gorice do završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića
Foto: Pixsell

Nakon Cibone, Cedevite Junior i Zadra, košarkaši Splita posljednji su sudionici završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić koji će se održat 18. i 19. veljače u dvorani Centra Zamet u Rijeci.

U posljednjem susretu četvrtfinala Split je na Gripama pobijedio Goricu sa 84-73 ostvarivši treću pobjedu protiv Gorice ove sezone.

Gosti su bolje ušli u susret i na koncu prve četvrtine imali su tri koša prednosti (19-16). U drugoj dionici domaćin je zaigrao daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist (40-34), a u trećoj četvrtini prednost "Žutih" je narasla na +18 (70-52). Split je na otvaranju zadnjeg perioda imao i najvećih +22 (75-53), a Gorica je do kraja susreta tek ublažila poraz.

"Žute" su do pobjede predvodili Karlo Žganec sa 21 košem i šest skokova, Jerod Shannon Shorter sa 21 košem, osam skokova i pet asistencija, te Roko-Leni Ukić sa 20 koševa. Kod Gorice su najbolji bili Mate Kalajžić sa 19 koševa i šest asistencija, te Borna Kapusta sa 19 koševa i pet skokova.

Košarkaši Zadra ranije su u četvrtfinalnom dvoboju pobijedili Zabok sa 89-64, Cibona je s uvjerljivih 124-60 svladala Furnir, dok je Cedevita Junior u gostima bila bolja od Ribole iz Kaštela sa 89-77.

Parovi završnog turnira odredit će se izvlačenjem u četvrtak u 13 sati.

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!