Ostali sportovi

Švicarke izdominirale slalomom u kombinaciji, zlato i srebro za Gisin i Holdener

Matej Kačan • četvrtak, 17.02.2022.
Švicarke izdominirale slalomom u kombinaciji, zlato i srebro za Gisin i Holdener

Najsjajnija dva odličja alpske kombinacije kod žena odlazeu Švicarsku. Sjajne nastupe u slalomu upisale su Michelle Gisin i Wendy Holdener, što je bilo dovoljno za nadoknaditi spust...

Švicarska skijašica Michelle Gisin osvojila je zlato u alpskoj kombinaciji na ZOI u Pekingu. Ona je slalomsku vožnji odradila sjajno, jedina je išla ispod 53 sekunde s 52.25.

To joj je bilo dovoljno za skoka od čak 11 mjesta, s 12. nakon spusta na prvo jer je nakon spusta zaostajala tek jednu sekundu za tad vodećom Christine Scheyer.

Austrijanka je imala sedmo vrijeme slaloma pa je pala na šesto mjesto. Drugoplasirana i srebrna je Wendy Holdener koja je u spustu imala tek stotinku bolje vrijeme od Gisin, a au slalomu je za njom zaostala 1.06, dovoljno za ukupno srebro i skok od devet mjesta.

Slalomom je zaostatak nadoknadila i Federica Brignone koja je brončana sa sekundom i 85 stotinki zaostatka, a nakon spusta je bila osma. Drugoj nakon spusta, Ester Ledecki medalja je izmaknula za 80 stotinki jer je imala peto vrijeme slaloma.

Petoplasirana je Katharina Huber, Austrijanka je s 53.12 u slalomu zabilježila najveći skok od čak 14 mjesta nakon 19. vremena spusta.

Velika razočaranja doživjele su Marta Bassino i Mikaela Shiffrin. Amerikanka je nakon spusta bila sjajna peta sa samo 56 stotinki zaostatka, ali slalom nije završila, kao ni Bassino koja je bila 13. nakon spusta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!