Tenis

I posljednja nositeljica eliminirana u Dubaiju, poznate polufinalistice

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.02.2022.
I posljednja nositeljica eliminirana u Dubaiju, poznate polufinalistice

Odigrani su svi susreti četvrtfinala na WTA turniru u Dubaiju gdje u igri za pobjedu nema više niti jedne nositeljice...

Prava drama odvijala se u prvom četvrtfinalnom susretu u kojem je Jelena Ostapenko igrala protiv Petre Kvitove. Ostapenko je slavila nakon dva sata i 45 minuta igre s 11:9 u tie-breaku trećeg seta u kojem je i osta spasila jednu meč loptu. Pritom je Kvitova spasila tri, ali ne i četvrtu.

Velika bitka vodila se i u meču između Veronike Kudermetove i Jil Belen Teichmann, a Kudermetova je bila uspješnija i odnijela je pobjedu u tri seta. Kudermetova je ključni break napravila kod 4:4 u trećem setu nakon čega je mirno dovršila meč.

Jedina preostala nositeljica u turniru, Ons Jabeur, zaustavljena je u dva seta u meču protiv Simone Halep. Bivša prva igračica svijeta slavila je sa 6:4, 6:3. U prvom setu Jabeur se dva puta vratila iz breaka zaostatka, a u drugom setu Jabeur je krenula breakom, ali kasnije je sve bilo u znaku Halep.

Dobar meč odradila je Marketa Vondroušova koja je u dva seta svladala Dajanu Jastremsku. Jastremska je iznenadila u drugom kolu Barboru Krejčikovu, ali protiv Vondroušove ipak je upisala poraz.

WTA Dubai, četvrtfinale:
Jelena Ostapenko (Latvija) - Petra Kvitova (Češka) 5:7, 7:5, 7:6(9)
Veronika Kudermetova (Rusija) - Jil Belen Teichmann (Švicarska) 6:2, 5:7, 6:4
Simona Halep (Rumunjska) - Ons Jabeur (Tunis, 8) 6:4, 6:3
Marketa Vondroušova (Češka) - Dajana Jastremska (Ukrajina) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!