Košarka

Cibona nastavila niz i preko Zadra zasluženo ušla u finale Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • petak, 18.02.2022.
Cibona nastavila niz i preko Zadra zasluženo ušla u finale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: Pixsell

Košarkaši Cibone prvi su finalisti Kupa Krešimira Ćosića. U prvom polufinalu u Rijeci Cibona je slavila protiv Zadra sa 77:72...

Cibona je nastavila s pobjedama, od dolaska na klupu Gašpera Okorna još uvijek ne zna za poraz. Slovenski stručnjak u kratkom roku itekako je podigao Cibonu koja je bila uspješna i u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, svladala je Zadar i prošla u finale.

Zadar je u lošem trenutku i ne izgleda dobro, a ovdje je zasluženo poražen. Od prve do posljednje minute bio je u minusu i pokušavao uhvatiti priključak, ali Cibona je svaki put nakon približavanja Zadra imala spreman odgovor.

Početak susreta u velikoj mjeri usmjerio je utakmicu na Ciboninu stranu. Krenulo je ogromnom serijom Cibosa 16:2 koji su se odmah odvojili i Zadar krenuo u jurnjavu za povratkom u susret.

Držala je Cibona visoku prednost bez većih problema, a Zadar se prvi put ozbiljnije približio tricama Drežnjaka i Jordana u drugoj dionici kada je smanjio na 34:31.

Međutim odmah su na drugoj strani odgovorili Mateo Drežnjak i Gegić te ponovno odvojili Cibonu.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 46:35 za što su zaslužni ubačajima u završnici Branković i Nakić.

U drugom dijelu ista priča. Cibona je bez problema održavala vodstvo i nije dopuštala Zadru potpuni povratak. Najbliže su Zadrani došli deset sekundi prije kraja kada je Carter smanjio na 75:72, brzo na liniju slobodnih bacanja odlazi Vildoza, ubacuje oba bacanja i potvrđuje Ciboninu pobjedu.

Amar Gegić ubacio je 13 poena uz pet skokova, Mateo Drežnjak dodao je 12 poena, a Toni Nakić 11 uz šest skokova. Kod Zadra Antonio Jordano upisao je 16 poena, a Trevor Thompson 14 poena uz 11 skokova.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Cibona - Zadar 77:72

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!