Tenis

Neočekivani porazi Svitoline i Halep, Ostapenko u sjajnoj formi

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.02.2022.
Neočekivani porazi Svitoline i Halep, Ostapenko u sjajnoj formi

U dosad odigranim današnjim dvobojima prvog kola WTA turnira u Dohi, iznenađenja nije nedostajalo. Tu svakako spadaju porazi Eline Svitoline i Simone Halep...

Jelena Ostapenko igra u sjajnoj formi i to je potvrdila i na startu turnira u Dohi. Francuskinja Oceane Dodin nije imala nikakve šanse, Ostapenko ju je svladala sa 6:4, 6:2. Problema je bilo samo u početku meča gdje je Ostapenko trebala vremena da se zagrije i Dodin je povela s 3:0 uz dupli break, ali brzo se ta prednost istopila.

Za iznenađenje se pobrinula Tereza Martincova koja je svladala Elinu Svitolinu u tri seta. Martincova je u trećem setu bila u zaostatku, Svitolina servirala za meč, ali Ukrajinka niti jednom nije došla do meč lopte i na kraju je poražena u meču u kojem je imala realizaciju break prilika 9/10 dok je Martincova bila na 10/21.

Nakon pet poraza u prvih poet međusobnih dvoboja, Magda Linette napokon je stigla do pobjede protiv Alison Riske. Poljakinja je slavila u tri seta iako je izgubila prvi set i u drugom setu bila dva breaka u zaostatku.

Neočekivano je poražena Simona Halep od Francuskinje Caroline Garcije koja je slavila u dva seta. Halep je tijekom cijelog meča imala devet break lopta, ali nijednu nije iskoristila dok je Garcia u svakom setu iskoristila po jednu.

U američkom dvoboju Cori Gauff je upisala glatku pobjedu protiv Shelby Rogers sa 6:2, 6:3. Gauff je potpuno dominirala i bez problema došla do pobjede.

Problema je imala Elise Mertens koja je slavila u tri seta protiv Jasmine Paolini. Talijanka je u trećem setu imala 4:1 uz dupli break, ali do kraja meča je osvojila svega jedan gem i upisala poraz.

WTA Doha, prvo kolo:
Jelena Ostapenko (Latvija, 15) - Oceane Dodin (Francuska, Q) 6:4, 6:2
Tereza Martincova (Češka) - Elina Svitolina (Ukrajina, 10) 6:7(2), 7:5, 7:6(5)
Viktorija Golubić (Švicarska) - Andrea Petković (Njemačka, Q) 6:4, 6:4
Magda Linette (Poljska) - Alison Riske (SAD) 2:6, 7:6(5), 6:1
Caroline Garcia (Francuska, WC) - Simona Halep (Rumunjska) 6:4, 6:3
Cori Gauff (SAD, 14) - Shelby Rogers (SAD) 6:2, 6:3
Petra Kvitova (Češka) - Irina Begu (Rumunjska) 6:3, 6:1
Daria Kasatkina (Rusija) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:4, 6:7(4), 6:2
Elise Mertens (Belgija, 16) - Jasmine Paolini (Italija) 6:3, 2:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!