Nogomet

Livaja drugi u svijetu u prvim ligama po broju pogodaka u 2022., prvi u minutama po golu

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.02.2022.
Livaja drugi u svijetu u prvim ligama po broju pogodaka u 2022., prvi u minutama po golu
Foto: Pixsell

Briljantni Hajdukov napadač Marko Livaja sjajan je u HT Prvoj ligi, ali njegove brojke relevantne su i na svjetskoj razini u kalendarskoj 2022. godini...

Osim što briljira u domaćim okvirima i prvi je strijelac HT Prve lige s 21 pogotkom, Marko Livaja s osam je pogodaka u četiri susreta proljetnog dijela u samom svjetskom vrhu.

Hajdukova desetka po tome je drugi u svijetu u prvim nacionalnim ligama, a ispred njega je s devet pogodaka u kalendarskoj godini Robert Lewandowski, prema podacima s Transfermarkta.

Uz Livaju po osam pogodaka imaju Franck Etouga iz ganskog Asantea te Bartholomew Ogbeche iz indijskog Hyderabada, ali Livaja je najbolji u odigranim minutama koje mu trebaju za pogodak.

Naime, napadač Bijelih je odigrao četiri utakmice od početka do kraja pa mu za pogodak treba 45 minuta, a Lewandowskom treba 60 minuta za gol jer je svojih devet dao u šest nastupa.

Osim toga, Livaja je s tri gola Dragovoljcu postao i najbolji strijelac Hajduka u povijesti HNL-a, došao je do 21. i ima pogodak više od Mije Caktaša iz sezone 2019/20.

Do kraja sezone ostalo je 13 utakmica, a Livaja je na dobrom putu da ugrozi i apsolutni rekord HNL-a, Eduardova 34 pogotka iz sezone 2006/07.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava22.02.2022. u 06:53
    Uuuu di je on od Brune Šetkovića
    Torca-Dubrava