Rukomet

Eurofarm do vrlo važne pobjede uz dobar nastup Mandalinića

Mihaela Bradovski • utorak, 22.02.2022.
Eurofarm do vrlo važne pobjede uz dobar nastup Mandalinića
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti osmog kola Europske lige rukometaša, a osim poraza Nexea u Švedskoj, u akciji je bilo još hrvatskih igrača, a među njima se istaknuo Stipe Mandalinić...

Wisla je već osigurala prolaz u nokaut fazu, no svejedno je bila uvjerljiva u gostima kod Tatrana koji je nastavio nizati poraze. Konačnih 29:15 za goste puno govori o razlici u kvaliteti koja je bila potpuno na strani gostiju.

Po pet golova postigli su Krzysztof Komarzewski i Dmitrij Žitnikov, Lovro Mihić zabio je dva gola, a Tin Lučin jedan. Kod domaćina Pavel Caballero postigao je pet pogodaka.

Füchse je u borbi za prvo mjesto s Wislom, a ovdje je visoko slavio protiv Bidasoe 35:23. Briljirao je na golu Dejan Milosavljev sa 16 obrana i spriječio je svaki pokušaj povratka gostiju u utakmicu.

Sjajan je bio i Miloš Vujović s deset golova, a kod gostiju prvo ime bio je Julen Aguinagalde sa šest golova.

Finski Riihimaen je i dalje bez bodova, a novi visoki poraz upisao je protiv GOG-a s 34:23. Već na poluvremenu gosti su vodili 22:13 i bilo je samo pitanje konačne razlike. Lukas Jorgensen postigao je devet golova, osam Jerry Tollbring, a sedam Emil Laerke. U domaćem sastavu Nikola Kedžo ostao je bez pogodaka.

Vrlo važnu pobjedu u borbi za prolaz upisao je Eurofarm Pelister koji je slavio protiv Schaffhausena 27:26. U tijesnom dvoboju domaćin je izdržao u završnici i sačuvao vodstvo.

Josip Perić kod domaćina odigrao je vrlo dobru utakmica sa sedam golova dok je Stipe Mandalinić upisao pet. Na vratima gostiju Kristian Pilipović upisao je deset obrana.

Europska liga, osmo kolo:
Tatran Prešov - Wisla Plock 15:29
Füchse Berlin - Bidasoa Irun 35:23
Winterthur - Toulouse 27:30
Riihimaen Cocks - GOG 23:34
Čehovski Medvedi - Benfica 27:32
Lemgo - Nantes 37:37
Aix - Magdeburg 28:39
Gorenje - La Rioja 32:31
AEK - Nimes 34:30
Eurofarm Pelister - Kadetten Schaffhausen 27:26
Sporting - Tatabanya 34:26

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!