Tenis

Nadal i Medvjedev krenuli pobjedama, Millman i Berrettini predali

Matej Kačan • srijeda, 23.02.2022.
Nadal i Medvjedev krenuli pobjedama, Millman i Berrettini predali

Svi nositelji drugog dana Acapulca bili su uspješni, a posebno će zadovoljan biti Stefanos Tsitsipas koji je teško slavio, ali mu se ždrijeb "očistio"...

U ostatku mečeva prvog kola vrlo jakog turnira u Acapulcu, uspješno su krenuli finalisti Australian Opena, Daniil Medvjedev i Rafael Nadal.

Medvjedev kao prvi nositelj igrao s Francuzom Benoitom Paireom koji je pružio dobar otpor, stavljao je pritisak na servis Rusa, ali je Medvjedev u ključnim trenucima bio bolji i slavio je s 6:3 i 6:4.

Nadal je kao četvrti nositelj bio siguran, stoti igrač svijeta Denis Kudla trajao je sat i 17 minuta na terenu i uzeo je pet gemova. Španjolac je slavio sa 6:3 i 6:2.

Treći nositelj Stefanos Tsitsipas u dva tie-breaka svladao je Lasla Đerea, a nakon teške pobjede obradovala ga je i vijest o diskfalifikaciji Alexandera Zvereva pa se njegov dio ždrijeba "očistio" i Grk lakše može do finala.

Dva meča završila su predajama. Matteo Berrettini dobio je prvi set protiv Tommyja Paula, ali su u drugom krenuli problemi s ozljedom pa je predao pri 5:1 u drugom setu.

Australac John Millmaan također je predao u drugom setu, pri 2:0 za Marcosa Girona koji je prvi set uzeo u tie-breaku.

Svakako najveće iznenađenje dana poraz je Lorenza Sonega. Talijan i 21. igrač svijeta u tri je seta izgubio od 209. igrača svijeta, kvalifikanta Jeffreya Wolfa. Sonego je uzeo prvi set, ali Amerikanac odgovara sa 7:6 i lakih 6:2.

Svoje statuse favorita zato su u dva seta lako opravdali Cameron Norrie, a posebno Pablo Andujar koji je Meksikancu Hernadezu dao samo jeedan gem u čitavom meču.

ATP Acapulco, prvo kolo:
Danil Medvedjev (Rusija, 1) - Benoit Paire (Francuska) 6:3, 6:4
Pablo Andujar (Španjolska) - Juan Alejandro Hernandez (Meksiko) 6:0, 6:1
Yoshihito Nishioka (Japan) - Feliciano Lopez (Španjolska) 2:6, 6:0, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Denis Kudla (SAD) 6:3, 6:2
Tommy Paul (SAD) - Matteo Berrettini (Italija, 5) 4:6, 5:1, predaja
Marcos Giron (SAD) - John Millman (Australija) 7:6 (3), 2:0, predaja
Cameron Norrie (VB, 6) - Daniel Altmaier (Njemačk) 7:6 (5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!