Tenis

Rubljov slavio preokretom, Đoković bez izgubljenog seta

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.02.2022.
Rubljov slavio preokretom, Đoković bez izgubljenog seta

Zanimljiv dan na ATP turniru u Dubaiju, ali i dobar dan za favorite. Praktički svi osim Roberta Bautiste Aguta prošli su dalje...

Peti nositelj turnira u Dubaiju, Hubert Hurkacz, bez problema je izborio prolaz u četvrtfinale. Hurkacz je svladao lucky losera Alexa Molčana sa 6:3, 6:2 u meču u kojem je ispustio samo pet gemova. Slovak je tijekom meča imao šest break lopti, ali svih šest je prokockao dok je s druge strane po dva puta u svakom setu izgubio servis.

U dvoboju nove zvijezde svjetskog tenisa Jannika Sinnera i legende Andyja Murraya, Sinner je slavio u dva seta. Murray je imao velikih problema na reternu, nije uspio nijednom doći do break lopte i poražen je u dva seta.

Razočarao je Filip Krajinović koji je u dva seta poražen od Mackenzieja McDonalda, Amerikanca koji je bio vrlo opasan na reternu i stvarao je prilične probleme Krajinoviću.

Drugi nositelj Andrej Rubljov dosta je loše ušao u meč protiv Korejca Kwona, ali uspio se na vrijeme oporaviti i uzeti drugi i treći set dosta glatko. Prije dva tjedna u Rotterdamu Kwon je ostao bez seta, izgubio je dosta lako, ali ovdje je već pokazao bolju igru.

Pobjedu u dva seta upisao je litavski kvalifikant Ričardas Berankis koji je svladao Alexeija Popyrina, lucky losera iz Australije. Obojica su odlično servirala i u cijelom meču viđen je samo jedan break dok je u drugom setu Berankis slavio u 13. igri.

Prvi igrač svijeta Novak Đoković nije prepustio set Karenu Hačanovu, ali Rus je odigrao dobar drugi set i tu stvorio velike probleme Đokoviću. Ipak, kada je došlo do onog vremena kada treba dovršiti posao, Đoković je bio u pravom izdanju i uzeo je tie-break s glatkih 7:2.

Češki kvalifikant Jiri Vesely upisao je novu pobjedu, ovaj put protiv Roberta Bautiste Aguta. U prvom kolu iznenadio je Marina Čilića, a sada protiv osmog nositelja pokazao je kako je u dobrom ritmu i da ta pobjeda nije bila slučajna.

Rutinski do prolaza stigao je Denis Shapovalov kojeg nije iznenadio japanski kvalifikant Taro Daniel.

ATP Dubai, osmina finala:
Ričardas Berankis (Litva, Q) - Alexei Popyrin (Australija, LL) 6:4, 7:6(7)
Andrej Rubljov (Rusija, 2) - Soonwoo Kwon (Južna Koreja) 4:6, 6:0, 6:3
Jiri Vesely (Češka, Q) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 8) 6:2, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Karen Hačanov (Rusija) 6:3, 7:6(2)
Hubert Hurkacz (Poljska, 5) - Alex Molčan (Slovačka, LL) 6:3, 6:2
Jannik Sinner (Italija, 4) - Andy Murray (Velika Britanija, WC) 7:5, 6:2
Mackenzie McDonald (SAD) - Filip Krajinović (Srbija) 6:4, 7:6(7)
Denis Shapovalov (Kanada, 6) - Taro Daniel (Japan, Q) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!