Nogomet

Atalanta i Porto potvrdili prolaz, Leipzig slavio u San Sebastianu

Matej Kačan • četvrtak, 24.02.2022.
Atalanta i Porto potvrdili prolaz, Leipzig slavio u San Sebastianu

U ostala tri susreta prvog termina play-offa Europske lige, svoje pobjede i prolaz iz prvih utakmica potvrdili su Porto i Atalanta, dok je nakon remija u prvoj prolaz izborio Leipzig...

Nakon što su u Bergamu slavili s 2:1, nogometaši Atalante bili su mnogo uvjerljiviji protiv Olympiakosa u Pireju. Ukrajinac Ruslan Malinovski bio je vrlo raspoložen s dva pogotka.

Ukrajinac je zabio dva brza pogotka u 67. i 69. minuti koja su definitivno riješila susret, a prije toga Atalantu u vodstvo je doveo Joakim Maehle u 40. minuti.

Mario Pašalić započeo je susret u prvih 11, a igru je napustio u 56. minuti.

Uspješnu večer od Hrvata imao je Joško Gvardiol. Mladi je stoper odigrao 90 minuta u pobjedi RB Leipziga koji je s 3:1 svladao Real Sociedad nakon što je u Njemačkoj bio remi.

Leipzig je u vodstvo stigao i 39. minuti kad je Andre Silva pucao penal koji je obranjen, ali je prvi na odbijancu bio Willi Orban te je pospremio loptu u mrežu.

Silva je svoju "grešku" popravio u 59. minuti kad je pogodio s ruba 16 metara za 2:0, a nakon što je Martin Zubimendi smanjio u 67., na dva gola razlike vratio je Emil Forsberg iz novog penala.

Prolaz i pobjedu potvrdio je i Porto koji je odigrao Lazijom 2:2, ovaj put u Rimu i potvrdio pobjedu iz Portugala. Toma Bašić ostao je na klupi Rimljana koje je u vodstvo doveo Ciro Immobile u 19., ali uslijedio je preokret.

Do poluvremena zabio je Mehdi Taremi koji je u 68. dodao tome i asistenciju za Mateusa Uribea. Zabio je za Lazio Danilo Cataldi u petoj minuti nadoknade, ali nije bilo vremena za 3:2 i produžetak.

Europska liga, play-off:
Lazio - Porto 2:2 (3:4 ukupno)
Olympiakos - Atalanta 0:3 (1:5 ukupno)
Real Sociedad - RB Leipzig 1:3 (3:5 ukupno)

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Dinamo1:0Sevilla
Lazio2:2Porto
Olympiakos0:3Atalanta
Real Sociedad1:3RB Leipzig
Real Betis0:0Zenit
Braga3:2 **Šerif Tiraspol
Napoli2:4Barcelona
FC Rangers2:2Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!