Nogomet

Betis jedva zadržao prednost iz St. Peterburga, uvjerljiva Barcelona, kraj za Borussiju Dortmund

Mihaela Bradovski • petak, 25.02.2022.
Betis jedva zadržao prednost iz St. Peterburga, uvjerljiva Barcelona, kraj za Borussiju Dortmund

Odigrani su i preostali uzvratni susreti šesnaestine finala Europske lige. Dalje su prošli Betis, Rangers, Barcelona i Braga...

Betis je prošlog tjedna slavio u St. Peterburgu s 3:2 te je na svom travnjaku zadržao tu prednost i u dramatičnom dvoboju izborio prolaz.

Dva puta Betis je pogađao okvir gola preko Edgara Gonzaleza i Nabila Fekira, a onda je u završnici spašavao glavu. Zenit je u 91. minuti i došao do pogotka preko Dmitrija Čistjakova, ali nakon VAR intervencije pogodak je poništen. Uslijedio je završni pritisak gostiju, ali lopta nije htjela u mrežu.

Rangersi su eliminirali Borussiju Dortmund. Prva utakmica okončana je s 4:2 za Škote, u uzvratu je bilo 2:2 i Škoti idu dalje.

Poveo je domaćin golom Jamesa Taverniera iz kaznenog udarca u 22. minuti, ali do poluvremena Borussia je napravila preokret golovima Judea Bellinghama i Donyella Malena.

U drugom dijelu Tavernier je novim golom poravnao na 2:2 i do kraja Borussia više nije uspjela vratiti neizvjesnost. Borna Barišić kod domaćina je odradio prvih 45 minuta.

Napoli je očekivao puno više od uzvrata protiv Barcelone. Nakon 1:1 u gostima, nadao se kako na svom stadionu može do prolaza, ali Barcelona ga je potpuno nadigrala i glatko slavila s 4:2.

Već u prvih 13 minuta Barcelona je došla do 2:0 golovima Jordija Albe i Frenkieja de Jonga, Lorenzo Insigne je smanjio iz kaznenog udarca, ali u završnici prvog dijela Gerard Pique zabio za 3:1.

Nije se dugo čekalo u drugom dijelu na novi pogodak, Pierre-Emerick Aubameyang u 59. minuti zabio je četvrti pogodak i do kraja je domaćin samo smanjio na konačnih 4:2 golom Mattea Politana.

Braga je bila puno bolji protivnik od Šerifa, a na kraju je slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca. U prvom poluvremenu dostigla je zaostatak iz Moldavije golovima Iurija Medeirosa i Ricarda Horte, no do kraja regularnog dijela i produžetaka nije došla do novog gola. Zato je u raspucavanju ipak bila uspješna.

Europska liga, šesnaestina finala:
Betis - Zenit 0:0 (3:2)
Rangers - Borussia Dortmund 2:2 (4:2)
Napoli - Barcelona 2:4
Braga - Šerif 3:2 penali, 2:0 (0:2)

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Dinamo1:0Sevilla
Lazio2:2Porto
Olympiakos0:3Atalanta
Real Sociedad1:3RB Leipzig
Real Betis0:0Zenit
Braga3:2 **Šerif Tiraspol
Napoli2:4Barcelona
FC Rangers2:2Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!