Nogomet

Španjolski mediji: 'Ulaznica za osminu finala plaćena je s puno znoja'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 25.02.2022.
Španjolski mediji: 'Ulaznica za osminu finala plaćena je s puno znoja'
Foto: Pixsell

Španjolski mediji pišu kako se Sevilla neočekivano namučila protiv Dinama u Zagrebu kako bi sačuvala prednost od 3-1 iz prve utakmice te izborila osminu finala Europske lige.

Estadio Deportivo, sportske novine iz Seville, navode kako je trener Julen Lopetegui izašao s najjačom momčadi unatoč tome što ga u nedjelju čeka važan prvenstveni derbi s Betisom, te usprkos prednosti od dva pogotka iz prve utakmice.

"Sevilla je teško prošla zahvaljujući prednosti iz prve utakmice", navodi taj list.

Dinamo je u četvrtak u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala pobijedio 1-0 pogotkom Mislava Oršića iz kaznenog udarca u 65. minuti, no to mu nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

"Sevilla se oduprla u agoniji", ističu sportske novine AS, dodajući kako je hrvatski prvak pritiskao zadnjih pola sata nakon zabijenog gola.

I novine Marca napominju kako je drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva teško izborila prolazak u iduću rundu.

"Sevilla je izašla kako bi sačuvala rezultat iz prve utakmice. Dinamo je planirao pritisnuti u točno određenom trenutku", dodaje taj dnevnik.

"Ulaznica za osminu finala plaćena je s puno znoja", piše pak lokalno izdanje novina ABC u Sevilli. "Lopeteguijeva momčad je tražila da sudac odsvira kraj siromašne utakmice u kojoj je presudio polemični penal", napomenuo je taj list.

Vezni igrač Lucas Ocampos rekao je za Sevillinu klupsku televiziju kako su prije tjedan dana uvjerljivo pobijedili, no da u Maksimiru nisu očekivali tako težak susret.

"Danas smo strepili više nego smo očekivali. Kada smo najbolje izgledali zabili su nam gol. To je u Dinamu probudilo dodatnu želju za preokretom i prolaskom dalje", izjavio je Ocampos. "No uspjeli smo se oduprijeti do posljednje minute, čak i s igračem manje na samom kraju. Uspjeli smo zadržati mirnoću", zaključio je.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!