Košarka

Hrvatska sve dalje od Svjetskog prvenstva, Švedska je zakucala za dno skupine

Branimir Korać • petak, 25.02.2022.
Hrvatska sve dalje od Svjetskog prvenstva, Švedska je zakucala za dno skupine
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bolja je u Zagrebu bila i Švedska koja je slavila sa 70:64...

Glupo je govoriti da je hrvatska košarka dotaknula dno jer je ona na dnu već duže vrijeme. Klubovi su i u regiji na marginama, a reprezentacija od onog odlaska Ace Petrovića s klupe niže neuspjeh za neuspjehom.

Nakon otvaranja kvalifikacija porazima protiv Slovenije u Zagrebu i u gostima kod Finske,m klupu je svojevoljno napustio Veljko Mršić, ne zbog rezultata nego klupskog angažmana, a preuzeo ju je Damir Mulaomerović koji se odmah našao u poziciji da mora do pobjede.

Međutim nije uspio svladati Švedsku kod kuće, a da stvar bude još gora, Finska je svladala Sloveniju pa sada Finska, Švedska i Slovenija imaju omjer 2-1, a Hrvatsku 0-3. Da bi se Hrvatska ugurala u prva tri, mora napraviti čudo, tri pobjede za današnju Hrvatsku bile bi čudo.

Još jednom je bilo dosta nervoze, dosta krivih odluka, nepotrebno kompliciranja i kao i obično nedostajao je onaj lider koji bi povukao kada je to potrebno.

Švedska je odigrala dobru utakmicu, najvećim dijelom susreta bila je u vodstvu, dolazila i do ruba dvoznamenkaste prednosti dok je Hrvatska najuvjerljivije vodstvo imala - 33:31.

Od početka stvari nisu išle pravim smjerom, mučila se Hrvatska, puno promašivala i jednostavno nije izgledala dobro.

Ipak, unatoč svemu pet minuta prije kraja susreta bila je u egalu na 60:60, no nakon toga Denzel Anderson ubacuje tricu, Hrvatska prodaje loptu, a Viktor Gaddefors s linije slobodnih bacanja podiže na 65:60.

Prilika za povratak ukazala se nakon trice Smajlagića za 63:65, imala je Hrvatska napad za poravnanje, ali Krušlin griješi i Birgander na drugoj strani podiže na plus četiri.

Do kraja susreta Hrvatska nije imala nijedan posjed za povratak u utakmicu i poravnanje, Švedska odnosi pobjedu i radi veliki korak prema prolazu.

U hrvatskim redovima povratnih Tomislav Zubčić s 20 poena jedini je bio dvoznamenkasti, a kod Švedske Gaddefors je upisao 16 poena.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 25.02.2022. u 20:58
    Dobro ste napisali glupo je govoriti da je Hrvatska košarka dotaknula dno i to ne duže vrijeme, već više od 25 godina nema nas nigdje, ovaj sport je odavno izumro u Hrvatskoj kao da ne postoji i kao da nemamo nikakvu tradiciju, prosto nevjerojatno tko je za to kriv teškio je reći ali ovo je... [više na forumu]
    Šojka Rugalica