Tenis

Senzacionalni Čeh u finalu protiv Andreja Rubljova

Branimir Korać • petak, 25.02.2022.
Senzacionalni Čeh u finalu protiv Andreja Rubljova

U finalu turnira u Dubaiju igrat će Jiri Vesely i Andrej Rubljov. Vesely je senzacionalni finalist kada se vidi put koji je imao, a u finalu ga očekuje novi jako težak posao...

Prvi finalist turnira u Dubaiju je Rus Andrej Rubljov koji je uz dosta muke preokretom svladao Huberta Hurkacza. Poljak je bio u odličnoj poziciji, uzeo je prvi set, igrao jako dobro, ali nije mogao dovršiti posao.

Rubljov je stabilizirao servis u drugom i trećem setu i nije pružio previše prilika te je uspio okrenuti meč na svoju stranu. Poljak je pogodio 27 aseva, ali imao je tek dvije break lopte od kojih je jednu iskoristio.

Rubljov se nakon meča još jednom pridružio brojnim sportašima s područja Rusije koji su protiv rata u Ukrajini napisavši na kameru - bez rata, molim.

U finalu ga čeka najveće iznenađenje ovog tjedna, Jiri Vesely. Čeh igra senzacionalno dobar turnir, nikada u karijeri nije imao ovakav niz, a nova pobjeda samo je potvrda najljepšeg tjedna u karijeri.

U turnir je ušao kroz kvalifikacije pa onda izbacio Marina Čilića, Roberta Bautistu Aguta, Novaka Đokovića i sada Denisa Shapovalova i za daleko bolje igrače, vodeće igrače svijeta, bio bi to impresivan niz, a kako ne za 123. igrača s ATP ljestvice.

Koliko je pun samopouzdanja najbolje pokazuje meč protiv Shapovalova, izgubio je prvi set u tie-breaku, ali naredna dva je dobio također u tie-breaku iako je u trećem setu Kanađanin imao servis za meč.

Vesely je pogodio 19 aseva, Shapovalov imao 14 dvostrukih servis pogrešaka, ali nije sve u tome, Čeh je odigrao stvarno sjajan meč.

ATP Dubai, polufinale:
Andrej Rubljov (Rusija, 2) - Hubert Hurkacz (Poljska, 5) 3:6, 7:5, 7:6(5)
Jiri Vesely (Češka, Q) - Denis Shapovalov (Kanada, 6) 6:7(7), 7:6(2), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!