Košarka

Mulaomerović: 'Mogli smo pametnije odraditi završnicu, idemo u Švedsku po pobjedu'

Branimir Korać, HINA • petak, 25.02.2022.
Mulaomerović: 'Mogli smo pametnije odraditi završnicu, idemo u Švedsku po pobjedu'
Foto: Pixsell

Damir Mulaomerović, novi izbornik hrvatske reprezentacije, debitirao je na novoj dužnosti porazom od Švedske, u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Šveđani su slavili 70:64 u KC Dražen Petrović čime su hrvatski igrači upisali treći poraz. Svi su bili tijesni, uvijek je Hrvatska padala u završnici, no nakon Slovenije na domaćem parketu i Finske u gostima uslijedio je novi bolan udarac.

"Utakmica je bila energetski dosta zahtjevna. Možda je i taj pritisak pobjede koji nam je visio nad glavama učinio svoje. Bili smo dosta nervozni u velikom dijelu utakmice. Inače, Švedska je odigrala dosta bolje nego li u prve dvije utakmice. Ne mogu zamjeriti svojim igračima ništa u vezi energije, volje i želje, no da smo mogli na kraju odigrati pametnije, to svakako", komentirao je poraz novi izbornik koji unatoč lošem startu nije izgubio pozitivan stav za nastavak kvalifikacija, iako će nastavak biti vrlo težak.

"Bit će jako teško u Švedskoj jer oni su dobra momčad. Imamo tri dana za oporavak i da vidimo gdje smo i što smo. Imamo tri dana da se organiziramo. Vidjet ćemo što nije bilo dobro i pokušat ćemo sve to popraviti kroz ovo malo treninga koji slijede. Idemo pokušati pobijediti u Švedskoj, naravno, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje."

O mogućim pojačanjima prije ponedjeljka, kada Hrvatska gostuje u Norrkopingu kod Švedske, izbornik Mulaomerović je rekao.

"Za Krunu Simona su stvarno male šanse da zaigra u ponedjeljak. Hezonja? Ne znam, mislim da su isto tako male šanse. Ne znam, iskreno, kakva je točno situacija iako bi bilo sjajno da Hezonja dođe."

FOITO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!