Nogomet

Szczesny: 'Nema šanse da stojim mirno, pretvaram se da ništa ne vidim i slušam rusku himnu'

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 26.02.2022.
Szczesny: 'Nema šanse da stojim mirno, pretvaram se da ništa ne vidim i slušam rusku himnu'

Wojciech Szczesny, prvi vratar poljske nogometne reprezentacije i torinskog Juventusa, jasno je dao do znanja da podržava odluku Poljskog nogometnog saveza kako neće igrati utakmicu dokvalifikacija za SP protiv Rusije.

U Moskvi bi nogometaši Rusije i Poljske trebali igrati 24. ožujka polufinale dokvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo ove godine, a pobjednik bi potom igrao protiv boljeg iz susreta Švedske i Češke.

Poljska, Švedska i Češka su jasno dale do znanja da ne žele igrati protiv Rusije. U subotu je Cezary Kulesza, predsjednik Poljskog nogometnog saveza izjavio da "poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini." Sve slično je ponovio poljski vratar koji je objavio.

"Moja supruga je rođena u Ukrajini i venama moga sina teče ukrajinska krv. Upoznao samo toliko puno Ukrajinaca i svi su divni ljudi. Dio naše obitelji je sada u Ukrajini. Gledamo u nevjerici što se događa, gledamo patnju i strah koju sada proživljavaju Ukrajinci. Igranje kod Rusije? Nema šanse da stojim mirno, pretvaram se da ništa ne vidim i slušam rusku himnu. Putin nije samo objavio rat Ukrajini i vodi ga protiv Ukrajine, već i svim vrijednostima koje predstavlja Europa. Znam da je moj utjecaj samo simboličan, ali moram ovako reagirati", poručio je 31-godišnji Szczesny.

I ostali poljski nogometaši su jasno dali do znanja da ne žele igrati u Rusiji, a među njima je bio i najbolji poljski nogometaš Robert Lewandowski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!