Tenis

Rubljov zaustavio seriju Veselog i slavio u Dubaiju

Matej Kačan • subota, 26.02.2022.
Rubljov zaustavio seriju Veselog i slavio u Dubaiju

Pobjednik ATP turnira u Dubaiju ruski je tenisač Andrej Rubljov. Jiri Vesely svladao je sve velike konkurente, ali Rusa nije i njegov niz stao je na finalu...

Češki tenisač Jiri Vesely ipak nije uspio sa 123. mjesta na svijetu doći do titule na prestižnom turniru u Dubaiju. Njega je u finalu svladao Rus, drugi nositelj Andrej Rubljov.

Vesely je do finala prošao kvalifikacije, a onda u glavnom ždrijebu nanizao velika imena Marina Čilića, Roberta Baustista-Aguta, Novaka Đokovića, Denisa Shapovalova. No, na Rubljovu je niz stao.

Rus je u jako čvrstom prvom setu iskoristio jedine šanse za break, pri 2:1 došao je do 15:40 i uzeo servis nakon druge lopte. Do kraja seta zadržao je prednost za 6:3.

U drugom setu ipak je dosta dinamičnije. Rubljov otvara breakom, a pri 3:1 propušta nove dvije break šanse i 15:40. Vesely se spasio, a onda i vratio break za 3:3 i ostanak u meču.

No, nije uspio odraditi svoj servis gem za 4:3, već je dopustio novi break, a nakon toga Rubljov je mirno iskontrolirao meč i uzeo set s 6:4 za naslov.

Druga je ovo ovogodišnja titula za Rubljova i deseta ukupno u karijeri, a prva u Dubaiju. Rubljov je već slavio u Marseilleu ove sezone.

ATP Dubai, finale:
Andrej Rubljov (Rusija, 2) - Juru Vesely (Češka, Q) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!