Rukomet

Nexe i PPD Zagreb uvjerljivim u drugom kolu Lige za prvaka, Zamet tijesno slavio u Ligi za ostanak

Branimir Korać • nedjelja, 27.02.2022.
Nexe i PPD Zagreb uvjerljivim u drugom kolu Lige za prvaka, Zamet tijesno slavio u Ligi za ostanak
Foto: Pixsell

Nastavljeno je natjecanje u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak u hrvatskom rukometnom prvenstvu, a prvi favoriti Nexe i PPD Zagreb bili su uvjerljivi...

Rukometaši Nexea upisali su i drugu pobjedu u Ligi za prvaka, slavili su kod kuće protiv Poreča s 29:17. Pobjedu su osigurali u drugom poluvremenu nakon što je Poreč bio potpuno ravnopravan protivnik u prvom dijelu. U nastavku je ipak do izražaja došla širina momčad i domaćin je pobjegao.

Prvo ime susreta s osam golova bio je Saša Barišić Jaman (8/8), a Miha Kavčić dodao je šest golova (6/8). Kod Poreča Lucian Krajcar postigao je šest golova (6/9).

Problema nije bilo niti za PPD Zagreb koji je bio puno bolji protivnik. Sve je riješeno već u prvom dijelu gdje je Zagreb stvorio veliku razliku i otišao prema uvjerljivoj pobjedi.

Sedam golova zabio je Luka Lovre Klarica (7/10), a po šest su dodali Davor Ćavar (6/6) i Edin Klis (6/7). Kod Gorice Ivan Laljek bio je strijelac sedam puta (7/12), a Lucian Bura dodao je šest golova (6/12).

U Ligi za ostanak Karlovac je u gostima bio bolji od Bjelovara s 30:27. Najvećim dijelom drugog poluvremena gosti su imali potpunu kontrolu i na kraju su zasluženo slavili.

Predvodili su ih Ivan Bačić s devet golova (9/11), a po šest su dodali Patrik Mrljak (6/8) i Dominik Smojver (6/8). Kod domaćina Vanja Šehić postigao je šest golova (6/10), a po pet su zabili Domagoj Potnar (5/5) i Tibor Jurjević (5/9).

Moslavina je serijom 3:0 sredinom drugog poluvremena napravila odmak i do kraja susreta imala je vodstvo od minimalno dva gola prednosti protiv Dubrave. U zanimljivom dvoboju na kraju je slavila s 25:22.

Po pet golova postigli su Filip Vučelić (5/9), Alen Lukes (5/8) i Marko Mihaljević (5/8). Kod gostiju sjajan je bio na golu Dominik Marković s 15 obrana, šest golova postigao je Ivan Barbić (6/10), a pet Dino Sofić (5/6).

Zamet je u vrlo neizvjesnom dvoboju tek u završnici upisao pobjedu protiv Umaga. U zadnjoj minuti Tomislav Kvastek pogodio je za pobjedu 27:26 nakon čega Umag nije realizirao svoj napad.

Damir Vučko sa šest golova (6/7) predvodio je domaćina, a pet (5/5) je dodao Kvastek. Kod gostiju daleko najbolji bio je Gabriel Buvinić s 11 golova (11/12).

Premijer liga, Liga za prvaka:
Nexe - Poreč 29:17
PPD Zagreb - Gorica 37:26

Premijer liga, Liga za ostanak:
Bjelovar - Karlovac 27:30
Moslavina - Dubrava 25:22
Zamet - Umag 27:26

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!