Rukomet

Lokomotiva nastavila stopostotan niz i protiv Koke, prvi ovosezonski bod Zeline

Branimir Korać • nedjelja, 27.02.2022.
Lokomotiva nastavila stopostotan niz i protiv Koke, prvi ovosezonski bod Zeline
Foto: Pixsell

Rukometašice ovog vikenda igraju susrete 16. kola, a na vrhu je i dalje stopostotna Lokomotiva koja je slavila i u Varaždinu kod Koke...

Lokomotiva je nastavila stopostotan niz pobjedom u gostima kod Koke s 33:20. Očekivana pobjeda Lokosica koje jure prema naslovu prvakinja Hrvatske i izbjegavaju kikseve koji bi otvorili priliku Koprivničankama da se vrate u igru.

U ovom susretu predvodile su je Lucija Bešen s 11 obrana, s po šest golova Andrea Šimara (6/7) i Ana Malec (6/7) te s pet golova Dora Kalaus (5/6). Kod Koke Hana Laptoš postigla je devet golova (9/15).

Zrinski je Trešnjevka remizirali su u neizvjesnom dvoboju 26:26. Domaće igračice vodile su, imale 30 sekundi za zadnji napad, ali nisu imale strpljenja zadržati loptu do kraja, Trešnjevki se ukazala prilika i izjednačila je dvije sekunde prije kraja iz kontre preko Leonarde Kapetanović.

U domaćem sastavu Marta Kozjak skupila je 11 obrana, a Hannah Vuljak postigla je devet golova (9/15). Kod gošći Martina Krajpl zabila je osam pogodaka (8/12), a Anja Vida Lukšić sedam (7/11).

Bjelovar je učvrstio treću poziciju pobjedom u gostima kod Dalmatinke 27:22. Bjelovarčanke su odradile bolju završnicu susreta gdje su stvorile razliku i otišle do pobjede.

Lucija Ivanda postigla je osam golova (8/10), a Ema Guskić pet (5/7). U domaćem sastavu daleko najbolja Lana Jarak s deset golova (10/11).

Očekivanu pobjedu upisalo je Dugo Selo koje je ugostilo Trogir i slavilo 25:21. Gošće su se borile i do 58. minute bile su na samo dva gola zaostatka, ali domaća ekipa ipak je izvukla pobjedu.

Mara Budić skupila je čak 18 obrana, a Josipa Bebek postigla je deset golova iz 12 pokušaja. Kod Trogira Paula Ćavar je imala 14 obrana, a Nedilija Odak sedam golova iz osam pokušaja.

Zelina je upisala prvi ovosezonski bod remijem kod kuće protiv Osijeka 24:24. Remi Zelini donijela je Kristina Smiljanić golom na ulasku u zadnju minutu nakon čega Osječanke nisu uspjele doći do pobjede.

Mirna Antolić skupila je deset obrana, a Mirna Vučković postigla je 11 golova (11/18). U gostujućem sastavu Katarina Borac imala je 11 obrana, a Lea Hren šest golova (6/9).

1. HRLŽ, 16. kolo:
Koka - Lokomotiva 20:33
Zrinski - Trešnjevka 26:26
Dalmatinka - Bjelovar 22:27
Dugo Selo - Trogir 25:21
Zelina - Osijek 24:24

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!