Košarka

Morant zaustavio DeRozana i Bullse, Netsima klasik s Bucksima

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Morant zaustavio DeRozana i Bullse, Netsima klasik s Bucksima

U minuloj NBA noći nije bilo hrvatskih košarkaša, ali to ne znači da se nisu dogodili neki veliki obračuni i sjajne individualne partije...

Premda su i dalje bez Kevina Duranta i novopridošlog Bena Simmonsa, Brooklyn Netsi pokazali su koliko su snažni i opasni i sa "samim" Kyriejem Irvingom.

Irving i "klupa Netsa" gostovali su kod prvaka Milwaukee Bucksa i slavili su sa 126:123 u tijesnoj završnici u kojoj su vodstvo preuzeli tricom Brucea Browna minutu i pol do kraja i zadržali ga.

Ipak, prvo ime susreta bio je Irving koji je svoje poveo s 38 poena i po pet skokova i asistencija. Seth Curry dodao je 19, a Andre Drummond 17 uz 12 skokova.

Kod Bucksa je Bobby Portis imao 30 poena i 12 skokova, a Giannis Antetokounmpo 29 poena, 14 skokova i šest dodavanja.

DeMar DeRozan i Chicago Bullsi oduševljavaju sve ove sezone, DeRozan nakon All Star pauze izgleda "kao Jordan", ali ovaj put su Bullsi bili lošiji od još jedne iznenađujuće ekipe i velike zvijezde.

Ja Morant pokorio je Chicago s 46 poena uz četiri skoka i tri asistencije te je odveo Grizzliese do 116:110 pobjede. DeRozan je opet bio sjajan s 31 poenom i sedam skokova, ali nedovoljno.

Veliku partiju odigrao je i Trae Young. On je također išao preko 40, ubacio je 41 poen uz 11 asistencija u visokoj 127:100 pobjedi Atlante nad Torontom. Najsiromašniju napadačku partiju večeri odigrali su Cleveland i Washington.

Kyle Kuzma se trsi, vuče i pokušava sam, ali ni 34 poena i 13 asistencija nije bilo dovoljno za pobjedu nad momčadski raspoloženim Cavsima gdje se istaknuo Jarrett Allen s 18 poena i 14 skokova.

Od momčadi iz vrha Istoka pobjedu je upisao Miami Heat kod kuće protiv Spursa. Nekoć NBA klasik i veliko rivalstvo ponudilo je mnogo poena, a au 133:129 najbolji kod Heata bio je Bam Adebayo s 36 poena i sedam skokova.

Nikola Jokić imao je triple-double od 18 poena, 10 skokova i 11 dodavanja u pobjedi Denvera nad Sacramentom od 115:110, dok su u matineji Celticsi bili bolji od Detroita sa 113:104. Jayson Tatum na jednoj je strani imao 26 poena i 11 skokova, dok je Cade Cunningham na drugoj ubacio 25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!