Zimski sportovi

Istok Rodeš oduševio s visokog startnog broja, Zubčić podbacio

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Istok Rodeš oduševio s visokog startnog broja, Zubčić podbacio

Hrvatski skijaši bili su polovičnog uspjeha na slalomu u Garmischu. Istok Rodeš i Samuel Kolega izborili su drugu vožnju s visokih brojeva, a podbacio je Filip Zubčić...

U prvoj nedjeljnoj vožnji slaloma u Garmisch-Partenkrichenu, najbolje plasirani hrvatski skijaš bio je Istok Rodeš koji je s 34. startnog mjesta ušao u Top 10.

Rodeš je oduševio, zaostao je u prvoj vožnji samo sekundu za vodećim Loicom Meillardom i stigao do devete pozicije uoči druge vožnje.

Meillard je krenuo treći i odradio je vožnju s 53.76 te je konkurenciju ostavio u prašini. Drugo mjesto dijele Ramon Zenhäusern i Johannes Strolz s po 51 stotinkom zaostatka.

Što se ostalih Hrvata tiče, Samuel Kolega je s 41. startnog mjesta odradio vožnju sa sekundom i 62 stotinke i borit će se za drugu vožnju, nakon 50 vozača koji su krenuli od 71 ukupno je na 21. mjestu.

Na samom rubu je Filip Zubčić koji je krenuo 16. i u tom je trenutku odradio najgore vrijeme od dotadašnjih vozača. Podbacio je s 2.25 sekundi zaostatka i ispao je iz Top 30 nakon 51 vozača na stazi.

Matej Vidović nije završio prvu vožnju, kao što to nisu učinila i neka veća imena poput Clementa Noela, Kristoffera Jakobsena i ostalih.

Svakako najveće iznenađenje prve vožnje Španjolac je Joaquim Salarich koji je krenuo 49., a završio je vožnju sa samo 55 stotinki zaostatka i na četvrtom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!