Nogomet

Česi se pridružili Švedskoj i Poljskoj u bojkotu kvalifikacija protiv Rusije

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Česi se pridružili Švedskoj i Poljskoj u bojkotu kvalifikacija protiv Rusije

Češka nogometna reprezentacija i Savez pridružili su se Švedskoj i Poljskoj u bojkotiranju odigravanja dodatnih kvalifikacija za SP protiv Rusije...

Nakon što su svoj stav o nemogućnosti igranja ikakve utakmice protiv Rusije u dodatnim kvalifikacijama za SP izrazili savezi Švedske i Poljske, isto je u nedjelju učinila i Češka.

Česi su poručili da je nemoguće da odigraju utakmicu protiv Rusije u ovakvoj situaciji, pa čak i na neutralnom terenu. Sad se čeka potez Fife koja može ili Rusiju izbaciti ili je poslati direktno na SP.

Ako se dogodi potonja, malo vjerojatna i neočekivana opcija, vjerojatno je sljedeći korak bojkot svih europskih reprezentacija dok se Rusija ne suspendira sa svjetske smotre.

"Izvršni odbor Saveza, članovi stožera i igrači reprezentacije složili su se da je nemoguće igrati protiv ruske reprezentacije u ovakvoj situaciji, pa čak ni na neutralnom terenu. Svi želimo da se rat što prije završi", poručili su Česi.

Podsjećamo, te se četiri ekipe križaju u svom dijelu ždrijeba. U polufinalu su trebali igrati Rusija i Poljska te Švedska i Češka, ali su sve tri reprezentacije poručile da neće razmatrati igranje s Rusima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!