Zimski sportovi

Priska Nufer iznenađujuće do pobjede u spustu, Vlhova dostigla Shiffrin

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Priska Nufer iznenađujuće do pobjede u spustu, Vlhova dostigla Shiffrin

Nakon odrađenog ženskog spusta u Crans Montani Sofia Goggia povećala je vodstvo u disciplini, dok u ukupnom poretku Svjetskog kupa imamo izjednačenje...

Pobjednica ženskog spusta u Crans Montani iznenađujuće je Priska Nufer. Švicarska skijašica koja je do ove utrke imala 128 bodova u disciplini, sad je skupila gotovo pa jednako bodova.

Nufer je krenula druga sa starta i dobro je iskoristila uvjete na stazi te je vožnju odradila za minutu, 29 sekundi i 93 stotinke. Drugoplasirana Čehinja Ester Ledecka zaostala je 11 stotinki.

Vodeća u poretku discipline, Talijanka Sofia Goggia također se popela na postolje, zaostala je 23 stotinke i dodala novih 60 bodova. S obzirom na to da je Corinne Suter bila četvrt, to znači povećavanje prednosti.

Goggia sad ima 482 boda u disciplini, Suter 407, a trećeplasirana Ramona Siebenhofer danas je skupila tek devet bodova 22. mjestom.

Top pet današnje utrke zaokružile su Austrijanka Stephanie Venier i Norvežanka Ragnhild Mowinckel s istim vremenom od 1:30.24.

Dogodila se i promjena na vrhu poretka za Veliki kristalni globus. Petra Vlhova upisala je 15 bodova 16. mjestom i izjednačila se s Mikaelom Shiffrin na 1026 bodova. Goggia je smanjila zaostatak, ali je on i dalje preko 170 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!