Zimski sportovi

Vodeći trojac prve vožnje odustao, Kristoffersen do pobjede, Rodeš osmi

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Vodeći trojac prve vožnje odustao, Kristoffersen do pobjede, Rodeš osmi

Norvežanin Henrik Kristoffersen zaokružio je sjajan vikend u Garmischu pobjedom u nedjeljnom slalomu, dok je Istok Rodeš ostvario Top 10 plasman...

Ludi rasplet drugog slaloma u Garmisch Partenkirchenu. U dva dana prepuna odustajanja i jahanja vrata, u drugoj vožnji nedjeljnog slaloma odustala su vodeća trojica skijaša iz prve vožnje.

Loic Meillard, Ramon Zenhäusern i Johannes Strolz odustali su u gornjem dijelu staze pa je pobjedu Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je u prvoj vožnji bio osmi.

On je ukupno imao četvrto vrijeme druge vožnje, a kad se sve zbroji je odvozio za 1:52.66. 35 stotinki zaostao je Dave Ryding koji je skočio za čak 17 mjesta, a na postolju je i Linus Strasser, 16. nakon prve vožnje.

Mnogo je bilo odustajanja i loših vožnji u drugoj vožnji pa su ogromne skokove napravili i Marco Schwarz te Lucas Braathen, 24. i 26. iz prve vožnje koji su na kraju četvrti i peti.

Istok Rodeš popravio je plasman iz prve vožnje za jedno mjesto i na kraju je odličan osmi sa 71 stotinkom zaostatka, dok je Samuel Kolega također profitirao od odustajanja i završio je 18.

Što se poretka za slalom tiče, veliki je ovo kiks za Meillarda koji je odustajanjem pao s trećeg na šesto mjesto. Preskočili su ga Ryding, Strasser i Feller. Na vrh se popeo Kristoffersen te sad ima 356 bodova, 49 više od Braathena.

U ukupnom poretku za Veliki globus i dalje dominiraju skijaši iz brzih disciplina, a Kristoffersen je s novih 100 bodova došao do četvrtog mjesta sa 659 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!